Ragam2 di funfair... Ada unsur2 perjudian???? o.O

Halluuu~~~

Dah lamanya x wat entry ni... Rindu x?? haha ok fine.. Perasan xP
hari ni first day puasa.. wee~~~ Selamat Berpuasa semua.. Haha lambat sikit huhu... Laptop telah di 'conquer' oleh anak buah selama beberapa hari huhu @___@

Ok back to topic... Semalam pergi funfair dekat dengan rumah.. Pergi semalam temankan anak2 buah pergi sana... Sambil2 tu leh photoshoot scenery waktu malam.. Haha.. Tempat dia x yah lah bagitau.. Mula2 sampai..
ok ramainya.. huhu... selama ni lalu x ramai pun.. owh last day rupanya... haha.. ok pastu jalan2 tengok permainan apa yang ada...

permainan yang biasa nampak.. haha uji power menembak... x ada siapa2 nak menangkan teddy bear untuk aq ker? haha

yang ni pulak.. pancing itik.. hadiah dia ada tulis kat bawah itik tu.. o.O ikut nasib lah ni?? huhu.. ok fine..

yang ni pulak main baling2 bola pingpong ke dalam jaring tu.. satu bola pingpong yang berjaya masuk dalam jaring tu dapat 1 tin.. bila kumpul2 tin tu banyak2 boleh tukar hadiah.. wah ni memerlukan skill yang hebat ni...

ok yang ni pulak main baling2 dart...

yang ni macam roda impian.. ngeee nasib lah ko dapat apa...

yang ni tema dia lebih kurang macam main dart jugak lah.. kumpul mata... nampak x kat kertas oren tu.. dia tulis "48 markah dapat rantai emas 916" o.O ye ker 916??? aq tengok rantai tu macam emas celup jerk @____@

yang ni.. golekkan bola pingpong masukkan dia kat dalam lorong2.. dapat lah hadiah dari situ.. rasanya lah kowt.. haha...

yang ni masukkan bola pingpong.. kat mana bola tu duduk tu lah markah dia dapat and boleh tukar hadiah..

tapi banyak2 game kat situ... yang ni paling x leh bla o.O
ok kenapa aq cakap macam tu?? permainan dia.. macam ni... mula2... customer akan letak air tin yang meraka2 beli kat sini.. satu air tin rm4 o.O ok gile mahal.. pastu.. letak air tin kat meja tu.. letak lah kat warna pe kowng berkenan.. pastu.. dia akan tarik tali tu.. bola akan jatuh.. bola tu ada banyak warna.. contohnya kalau bola warna merah yang pertama sekali jatuh.. peserta2 yang letak air tin mereka kat kotak merah menang.... pastu... hadiah based on berapa banyak air tin yang mereka2 letak..
herm.. kowng pikir x apa yang aq pikir time tu... o.O seriously ni adalah judi.. die just tukar duit dengan air tin je.. adeh.. aq ingatkan ni yang paling teruk.. bila further on jalan2... ada lagi teruk =_=;

yang ni main macam bingo.. aq rasa ok lagi ah macam ni.. walaupun unsur perjudian ada lah jugak...

yang ni lah paling nampak perjudian dia... Cara permainan... penonton akan beli kupon yang harganya pun aq x tau.. pastu.. letak kat atas papan 2.. atas papan 2 ada no lah.. pastu.. dia gerakkan kayu tu.. kayu tu ader paku yang akan indicate mana satu yang akan menang.. Jadi siapa2 yang letak kad kat situ dapat lah hadiah berdasarkan berapa banyak kad dia letak... Seriously... nampak sangat unsur2 perjudian dia... huhu... yang amat memalukan.. yang main tu mostly melayu =_=;
adeh aq yang datang tengok pun malu.. siap jerit2 kowt.. "no 3 no3!!!" wey malu lah sikit!!! adeh.. yang bukan melayu ada tapi ratio dia amat kecik... tauke kedai2 lah yang bukan melayu.. sampai ada sowng tu.. sampai rm50 beli kupon o.O
better bagi aq je duit tu... boleh aq bayar duit sewa umah lagi bermanfaat.. kalau x nak bagi aq pun.. bagi lah kat rumah anak yatim ker... dapat pahala.. saham untuk akhirat @___@ yang ni berjudi... dapat dosa je lebih huhu...

kalau cakap nak kejar hadiah... impossible.. hadiah dia ape je lah... paling mahal rantai emas.. aq tengok macam emas celup jerk.. ntah2 pegi hantar kat kedai pajak x leh terima.. duit abis hadiah x leh gadai :p
kamera pun kamera filem.. siapa jelah pakai kamera tu??? huhu.. Jadi kalau bukan hadiah dapat apa??? Dapat enjoy?? yelah enjoy lah sangat jerit2 nak kene no...

herm.. kalau aq.. aq lebih prefer main benda2 macam ni.. lagi bagus.. dapat thrill... weee~~~~ tapi aq x tau lah kenapa kalau kat funfair je.. aq x rasa nak main benda alah ni.. lagi2 yg extreme2 tu... maybe sebab benda2 ni mobile kowt.. boleh gerak2 ke lokasi lain.. macam x selamat je aq tengok huhu... kang kalau apa2 jadi kang.. huhu... saya sayangkan nyawa saya.. huhu... kalau nak main benda2 macam ni.. better lah aq pergi genting.. terasa macam selamat sikit.. huhu....

disebabkan nak teman anak buah aq.. aq naik jugak lah yang ni... huhu.. aq ni x takut sangat naik benda2 macam ni.. tapi... bila benda alah ni dah start laju... aq dah start dengar bunyi2 besi... o.O ok... kenapa dia bunyi2??? huhu seram aq.. huhu...
yang aq terkejut time naik tu.. ader parents yang bawak anak dia yang umur lebih kurang dalam 4 ,5 tahun... o.O uiks... kenapa ko bawak anak ko tu???? adeh.... x educated betul lah parents tue... @_________@

meh.. panjang pulak entry aq hari ni.. haha... Konklusinya.. Baik ke x funfair ni.. masing2 kene pandai judge benda2 ni.. kalau dah ada unsur2 perjudian tu.. x yah lah nak menafikan.. huhu.. jadilah seseorang yang bijak membelanjakan wang.. kalau terlebih duit pergilah derma ke.. huhu.. don't be an idiot @______@

~~~end of ranting...
p/s: gambar2 ni capture by me.. lawa x? bwahaha xD

Comments

SelamBerk said…
nie funfair kt mne bro?tanjung minyak ke?haha
kei said…
@ SelamBerk : a'ah... nampak sangat selalu pergi eh.. haha
ichigo chan said…
kesimpulannya kat funfair memang banyak perjudian babe..
kei said…
@ ichigo chan : tue lah pasal x yah lah gi sana huhu.. kalau nak main pun seram kowt.. mcm x selamat jerk huhu

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...