Posts

Showing posts from June, 2011

Pertama kali bercinta... Pertama kali untuk semuanya..~~~

Image
Pertama kali..... seseorang kata "I love you" and really means it.. bukan some guy yang tidak dikenali... "hey you... I love you " dengan muka bangganya heck no :p
Pertama kali..... setiap perbuatan diperhatikan... even my favourite fast food restourant "nanti kita makan McD yerk" ...."ehhhh mana tau suka mkn kat McD ni".... :)
Pertama kali..... seseorang yang "loves me for what i am... and not because i'm pretty or whatsoever"
Pertama kali... hati berdebar2.. :3 :p
Pertama kali..... nak dengar suara seseorang setiap pagi,,,
Pertama kali.... happy bile bertembung tapi buat macam x de pape... tingginye ego padahal dlm hati menjerit2.. "yay jmpe die yay!!!!"
Pertama kali... segan bila member2 lain tahu pasal dia dan saya.. sebelum ni x kisah pun apa orang nak pikir :P
Pertama kali... perhatikan seseorang... "wah dia pakai baju purple lah hari ni"
Pertama kali... nak tau semua pasal seseorang... "owhh dia suka warna …

Cinta itu..... peperangan antara logik akal dan hati??

Image
Mcm tajuk kat atas tu... cinta itu.. ibarat peperangan logik dan hati........
bila kita nampak orang tersayang main komen2 kat wall kat fb.. panggil syg2 semua...
akal fikiran cakap: "peh.. mamat tue ader perempuan lain lah wooii!!!!" hati cakap:"ala kawan2 je... dia x kan ada orang lain..." akal fikiran cakap:"bodoh ah kau.... nampak sangat tu!!! sampai sayang2 tu..." hati cakap:"aku percaya kat dia... yang penting aku tau aku sorang dalam hati dia.."
ahem.. sikit2 dah lah... jdi.. betul x cinta itu peperangan antara akal fikiran dan hati??? terpulang dekat diri sendiri nak percaya kat akal fikiran ke hati... kalau ikut hati sangat mungkin diri sendiri merana.. kalau ikut akal fikiran sangat pun susah jugak.. x dapat nak tengok apa yang sebenarnya berlaku.. Jadi.. Adakah kita kena percaya dua2 sekali?? Maybe benda ini kita kena imbangkan... Herm.. Ntahlah... Saya pun bukan pandai sangat2 pun benda ini...
Ada satu quote yang pernah dengar dulu memang b…

Anonymous mcm Kira (Death Note) ???

Image
"This is a message going out to you, the Holders.


We are Anonymous. You know who you are. The men behind the curtain, the overlord pulling at the strings of your puppets.

You hide and you plan and you scheme in the dark alleys; in the vehement anticipation that your draconic plans will come to fruitation. The dreams of a thousand men crystallized in one moment; one moment that approaches with every hour that passes. The time is upon us.

You know this. You have prepared. Perhaps you have concluded that the path you have set in motion will be the blueprint for events to come. In this you are probably correct.

You have shaped the Earth in your image. Shaped its' people, its' customs, its' morals. In your eyes the control is complete, your contrivance beyond absolute. The wheels of your hellion machination thundering close.

You have poisoned and corrupted this world, turning its' people into willing slaves for your own gain. Mass murder, torture, perjury, embezzlement, fra…

perang siber

Isu yang menjadi perbualan hangat.. Sekumpulan hacker yang digelar Anonymous akan cuba menyerang portal-portal Malaysia atas tanda protes terhadap Malaysia yang telah menyekat website2 untuk di download.
sila ke link dibawah http://ohartis.com/2011/06/video-kumpulan-hacker-dunia-anonymous-ingin-menyerang-malaysia/

Wah.. x leh nak bayangkan kalo semua website2 tu x leh bukak.. Bukan nk dwnload lagu and movie jer.. Tpi seriously.. Mcm mana nak study nie?? Semua subject kene pkai software sendiri.. X kan sebab satu sem je nak study kene beli original software? itu baru satu subject.. Kalo sepuluh?? Kalo satu software harga sehinggit dua boleh ah... Ini satu software je nak dekat RM100.. huhu... Ingat penduduk Malaysia ini kaya2 ker?? huhu.. Kiteowng nie miskin owhhhh huhu... Sila pertimbangkan kembali... @____@
ader certain gov page dah kene hack... cth http://www.tourmalaysia.com.my/
Just hope yg semua nie akan berakhir dengan baik.. Takut2 lepas nie blog plak kene block o.O huhu

Last Kiss

Image
kali ini entry nak cerita pasal lagu Taylor Swift... Last kiss

lagu ini memang sedih gile huhu...


x yah kowt letak lirik die?? dlm video tue dah ader.. huhu.. bile tgk2 semua lagu2 taylor swift ini banyak betul lagu2 yang betul2 terjadi huhu.. sedih plak bile dengar lagu die...
ini tab lagu ini.. untuk sapa2 yg nak :)


INTRO: e|------3-----------3-----------3-----------3-----| B|------0-----------0-----------0-----------0-----| G|----0---0-------0---0-------0---0-------0---0---| D|--0-------0---0-------0---0-------0---0-------0-| A|------------------------------------------------| E|3-----------3-----------0-----------0-----------| e|------3-----------3-----------3-----------3------| B|------0-----------0-----------0-----------0------| G|----0---0-------0---0-------0---0-------0---0----| D|-------------------------------------------------| A|--2-------2---2-------2---2-------2---2-------2--| E|0-----------0-----------0-----------0------------| e|------3-----------3----------3-------…

knape sye suke pkai nickname keikoku90??

Image
Penah x kowng pkai nickname sama je kat semua account kat internet?? saya penah.. selalu kowt.. haha.. jdi mne dtgnye asal usul nickname keikoku90??? 90 tue mesti leh bajet.. saya lahir tahun 90 hoho... yg keikoku tue.. dtgnye dari satu komik.. tajuk nye samurai deeper kyo... ader satu karekter tue nme die dlm komik (yg telah ditranslate kan ke bm) nme die keikoku... tpi kalo dlm anime nme die lain... tpi x kesah lah.... yg menariknye name keikoku tue.. satu bnda yg menarik sebab ader 3 huruf k... sye suke huruf k hehe... pas2 maksud name die... marikh .. ape tah haha.. lpe :P
mule guna nickname nie... 3 tahun yg lpas... mse mule2 bergiat dlm aktiviti forum... bile dah lama sgt berforum nie dan semua member forum tue panggil kei.. nama tue dah start sebati dlm hidup nie.. lgi satu suke karekter nie sebab die slalu digambarkan dngan warna oren = api :).. Matching je die ngan oren... Pas2... die nie nampak mcm jahat tpi sebenarnye die amik peduli ngan owg sekeliling die... Suka dia :) J…

Yuki no Hana

Yuki no Hana version Japanese... Salah satu ost dlm drama I'm sorry I love you
mempunyai lirik yg mengingatkan aq kepada si dia :(
x mo ckp psl tue.. lgu die best.. touching.. meh2 klik dngar lgu nie :)

English Translation
Our shadows stretch out on the pavement
As I walk in the twilight with you
If we could be together like this forever
Holding hands
It's almost enough to make me cry

The wind grows colder
I can smell winter
Soon the season will come to this town
When I can get close to you

This moment
When the two of us cuddle up
To gaze at the first snow flower of the year
Is overflowing with happiness

It's not dependence or weakness
I just love you
I thought so with all my heart

I feel like when I'm with you
I can overcome anything
I pray that these days
Will continue forever

The wind rattled the window
The night shakes you awake
I will change any sorrow
Into a smile

The snow flowers fell
Outside the window
Unceasing
And colored our town
I realized that love means
Want…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...