Posts

Showing posts from October, 2011

Is it because of ego we are separated?

Image
Conversation Between Girl & Boy after Break-up
Girl :Your New Girlfriend is Pretty (Girl Thinks in Mind....Is she Really Pretty than Me ? Boy : Ya She is...!! (Boy Thinks in mind....But you are still the most Beautiful Girl i know) Girl : I Heard that she is Funny & Amazing (All the Stuff that i wasn't) Boy : Sure She is....(But she is nothing compared to you) Girl : Well I Hope...You both last...(We never did) Boy : I Hope you do too....(What Happened to You & Me... Girl : Well...I gotta go....(Before i start Cry) Boy : Ya me too...(I Hope you don't Cry) Girl : Bye.(I Still Love you & Miss you)
copy paste here!!

Why is it so hard to tell what is it in your heart? My heart say that my mouth say otherwise. Does it because ego that we separate? Maybe if we just be honest with each other we will never know what we gonna miss. Just be honest with each other and maybe .. just maybe we will still be together.
"When I say goodbye. I want you to hold my hand and stop me."…

You becoming a benchmark

Image
Why is it becoming like this? Did I'm not over you? I thought that I already over you. But why somehow when I meets someone else you always there in my mind. I keeps comparing you. I want the same response when I'm talking about something. I want someone that talks like you do. Someone that as funny as you do. Someone that I can make humor with. I want someone like you.This unfair for that person but somehow without notice I did it. I know that he is not you. I will never meet someone like you. Eventhough Adele song said that I will meet someone like you, it just impossible. You are one and only , and I'll never meet anyone like you.source"Somehow the first love becoming a benchmark. I keep comparing everything with him"-keikoku90I'm going to stop comparing you with him. I'll try... ~Kei~

Bz sangat smpai x de masa nak berjiwang :p

Image
Siapa2 perasan x entry2 aq skrang ni asyik psl makanan jerk??? Aq pun x tau knapa.. huhu..
Sejak dah start blaja aq dah bz sgt.. Bukan bz blaja :P bz dengan aktiviti2 lain... Senang cerita selalu kalau aq sampai rumah sewa mesti dah malam.. Kelas pagi jerk.. huhu so apa jerk aq buat lepas abis kelas?? huhu.. aq pun x tau haha...
Kadang2 gi makan2.. Kadang2 ada orang ajak tengok wayang.. karok.. hah.. x ke sampai malam baru sampai rumah sewa.. Sampai2 jerk.. Terus siapkan semua assignment2 yang dah menunggu.. Kalau x buat assignment aq sibuk marathon movie dengan member aq.. Adeh.. memang x de masa nak berjiwang huhu...
Jadi apa motif entry aq nie??? X de motif.. Just nak minta maaf kepada readers aq kalau entry blog aq kurang berkualiti huhu... Walaupun x banyak readers aq tapi yang sikit nie lah nak jaga ye x?? hehe..
Jadi aq akan cuba kembalikan kualiti blog aq.. huhu... Thanks to semua yang rajin2 baca entry aq.. xD

nah ku sisipkan gambar buat tatapan readers yang ku sayangi haha.. oran…

Mee Pattaya.. kat tempat korang ada??

Image
Hari tu makan dekat Berkat Salam.. Korang kalau duduk kat Melaka area2 Ayer keroh tu mesti pernah try.. Ok aq duduk sana pun ni first time try... Environment dia ok.. Dia macam foodcourt sikit.. sebab dia banyak kedai2 yang jual makanan berbeza.. Ahem.. ok.. entry ni x mo cerita pasal Berkat Salam.. haha.. nak cakap pasal ada satu menu menarik.. Mee Pattaya... Haha... Macam gambar sebelah..
Ala.. dia buat ala2 nasi pattaya gitu.. Mee dia bungkus dengan telur.. Rasa biasa jelah.. yang menarik presentation dia hehe..
Ekeleh.. pendek je entry aq ni.. Nak citer pasal mee pattaya je.. Kat tempat korang ada x?? haha...
p/s: aq asyik wat entry pasal makanan ni kenapa?? huhu... :(
~Kei~

Playlist for today #14 - Rolling in the Deep

Image
Lagu favorite aq sekarang...
Title : Rolling in the deep Artist : Adele
source

suka maddi jane nye cover :3
source
There's a fire starting in my heart Reaching a fever pitch, and it's bringing me out the dark Finally I can see you crystal clear Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare See how I'll leave with every piece of you Don't underestimate the things that I will do
There's a fire starting in my heart Reaching a fever pitch And it's bringing me out the dark
The scars of your love remind me of us They keep me thinking that we almost had it all The scars of your love, they leave me breathless I can't help feeling We could have had it all Rolling in the deep (Tears are gonna fall, rolling in the deep) You had my heart inside of your hand (You're gonna wish you never had met me) And you played it to the beat (Tears are gonna fall, rolling in the deep)
Baby, I have no story to be told But I've heard one of you And I'm gonna make your …

Mari makan Croquette.... Apa tu??? xD

Image
Kali ni makan Croquette... Hoho Croquette ni sebenarnya kentang hancur pastu tambah dengan bahan2 lain yang terdapat dekat dapur... Contoh daging!!!
more info dari en.wiki...
A croquette is a small fried food roll containing usually as main ingredientsmashed potatoes, and/orminced meat (veal, beef, chicken, or turkey),shellfish, fish, vegetables, and soaked white bread,egg, onion, spices and herbs, wine, milk, beer or any of the combination thereof, sometimes with a filling, often encased inbreadcrumbs.[1] The croquette is usually shaped into a cylinder or disk, and then deep-fried. The croquette (from the French croquer, "to crunch") gained worldwide popularity, both as a delicacy and as a fast food. Yang ni jalan2 dekat J.J... "J.J lagi... " haha.. Aq makan perisa apa hari tu eh??? Lupa lah... Haha... Rasa dia acceptable.. Rasa kentang lah kan.. X kan rasa ikan pulak.. haha... Aq semua benda makan.. Tapi rasa macam tawar2 sikit.. Tambah sos maybe sedap.. Tapi aq try…

Jalan2 di tengah hujan romantik!! #romantik1

Image
Asyik cerita pasal makanan je mesti bosan kan?? hehe... Sekarang nak wat edisi baru lah... Apa yang aq fikirkan romantik.. Yup aq ni jiwang.. Muka je garang.. ececeh garang ke??? Tapi aq selalu fikir yang certain2 something tu romantik...
Dalam edisi pertama ni... aq nak cerita pasal hujan...
Bila hujan je aq lagi suka kalau aq dibasahi hujan daripada pakai payung. Mungkin aq rasa bila badan dibasahi hujan.. Aq rasa tenang je. Bila rasa nak berputus asa, bila kene hujan aq rasa yang aq masih hidup. Kehidupan masih panjang. Banyak lagi yang perlu aq lakukan.
Pastu cuba korang bayangkan bila korang nampak tengah hujan2 tiba2 ada seseorang ni jalan selamba je kat tengah2 hujan tu.. Nampak cool je... hahaha....

Lagipun seronok main hujan ni.. I'm alive!!! Mungkin sebab tu kowt aq suka mandi shower lama2 haha....

"When it is raining, I prefer walk in the rain that using umbrella. Somehow I feel alive" -quote by me
konklusinya.. bagi aq hujan adalah romantik :3
p/s : sekarang ni seb…

Okonomiyaki... yum yumm :3

Image
Jalan2 cari makan lagi.. Kali ni makan okonomiyaki...
Okonomiyaki ni secara kasarnya adalah sejenis pizza yang letak apa2 je bahan2 sebagai topping.. Atau ayat lain pancake Japanese..
en.wiki pulak cakap macam ni..
Okonomiyaki(お好み焼き?) is a Japanese savoury pancakecontaining a variety of ingredients. The name is derived from the wordokonomi, meaning "what you like" or "what you want", andyaki meaning "grilled" or "cooked" (cf. yakitori andyakisoba). Okonomiyaki is mainly associated with Kansaior Hiroshima areas of Japan, but is widely available throughout the country. Toppings and batters tend to vary according to region. Tokyo okonomiyaki is usually smaller than a Hiroshima or Kansai okonomiyaki. Ok macam biasa aq beli dekat J.J... herm.. aq suka jalan2 dekat J.J lah wey haha... Harga dalam RM4.50 kowt huhu...
Rasa dia lebih kurang macam Takoyaki lah haha... Tapi aq makan sedap jerk.. I like hehe.. Recommend jugak kat siapa2 yang nak try.. Tapi kalau…

Omelette Omurice

Image
Jalan2 cari makan lagi... Hari tu makan ni pulak.. Omelette Omurice.. ataupun bahasa kampung dia.. Nasi pataya.. ele pataya je pun... Ahem.. aq nye Japanese stail ok... "Tue pun nak bangga.. " haha =.=
Jadi even korang dah tau yang ni nasi pataya tapi aq nak jugak sharing2 info pasal omurice ni.. XD
Omurice, sometimes spelled "omu-rice" (Japanese: オムライス, Omu-raisu), is an example of contemporary Japanesefusion cuisine(Yōshoku[1]) consisting of an omelette made with fried rice and usually topped with ketchup.[2][3]Omu and raisu being contractions of the English words omelette and rice,[4] the name is a wasei-eigo. It is a popular dish both commonly cooked at home and can be found at many western style diners and izakaya restaurants in Japan. It remained popular in Korea after Japanese occupation ended.[5] It is also a popular dish in many restaurants in South Korea.[6] The dish is also highly popular with children and often featured on okosama-ranchi or kids' menu…

Mari makan Udon

Image
Kembali lagi ke sesi jalan2 cari makan bersama cik kei.. haha... So hari nak citer pasal Udon.. Makan ni hari tu...
Jadi apa tu Udon?? Udon ni sejenis mee.. Mee dia ni macam tebal sikit.. Lagi tebal dari mee.. Hehe.. Jap cari lagi info dari en.google..






Udon are white and thick wheat noodles which are basically made by kneading wheat flour, salt, and water. Dried, pre-boiled, and fresh udon are available at stores. To cook udon noodles, following instructions in the packages is best since cooking time differs in each kind. There are many udon dishes cooked in Japan. Udon can be served hot or cold. You might have seen udon noodles in hot soup or fried udon noodles. Chilled udon noodles are also popular during the summer. They are eaten by dipping into noodle dipping sauce (mentsuyu) which is soy sauce flavored dashi soup. Bottled mentsuyu can be purchased at Asian grocery stores. Commonly, chilled udon noodles are served with various toppings, such as grated fresh ginger, nori (dried sea…

Mari ke Sizzling StoneGrill

Image
Jalan2 dengan cik zaza membawa kami ke Sizzling StoneGrill... Hehe.. ni dah 2 kali aq pergi sini.. kenapa aq nak pergi lagi sekali?? sebab hari 2 aq makan ayam.. kali ni nak makan mee pulak.. hehe
Ok gambar sebelah ni bukan trademark aq.. bukan sebab aq curi.. tapi cik zaza yang snap gambar ni.. hebatlah cik zaza hehe.. xD
ok sekali imbas kedai ni macam gelap je.. dark je kan.. tapi suasana macam ni lah best lain dari lain xD









yang ni suasana dari luar.. tengak seat yang kat atas 2.. macam best je kan?? kat situ ah kiteowng duduk hehe...
haha lawak ah beruk tu pegang menu xD
yang ni air yang kiteowng order.. Cik Zaza order cappucino rasanya... yang tengah2 tu air gula untuk air cappucino.. gila pahit air tu haha... yang aq order tu air coke.. hehe... air base2 je xP harga yang cappucino 2 dalam RM10++ rasanya.. air coke aq RM2.50.. huhu
yang ni makanan yg aq order.. mee tomyam.. nampak x batu bawah tu yang 2 lah batu panaskan mee.. masa aq dapat mengelegek wey mee aq haha.. pastu dia bagi man…

Mari makan Donburi!!!

Image
ahem.. apa khabar?? lalala.. rindu x kat aq? :p dalam sebulan ni aq dah lama x wat post.. sebabnya.. dah start klas ni macam bz jerk.. on9 pun sebab nak cari nota huhu.. Tapi yang bestnya hari2 ada je jalan2 cari makan.. xD
Aq rasa dah gemuk =.= huhu.. Jadi ada satu hari tu masa tengah jalan2 dekat food court J.J kat Ayer Keroh aq try makanan yang dipanggil donburi.
Jadi apa tu donburi???
Donburi tu maksudnya mangkuk.. Sebab tu dia dihidangkan dalam mangkuk. Donburi nie sebenarnya nasi. Nasi yang diletakkan dalam mangkuk pastu rasa dia macam masin2 sikit sebab dia macam ada letak kicap masin.. ataupun soya souce hehe...
Yang menariknya pasal donburi ni dia ada macam2 jenis topping.. Yang aq beli hari tu.. teppanyaki chicken donburi & chicken chop donburi...
more info baca sini!!
yang ni info dari en.wiki Donburi (kanji: ; hiragana: どんぶり, literally "bowl", also frequently abbreviated as "don", thus less commonly spelled "domburi") is aJapanese"rice bowl …

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...