Posts

Showing posts from August, 2010

kasih seorang ayah

sgt sedih bce nie TT_TT
Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu? Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajari putri kecilnya naik basikal. Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu. Kemudian Ibu bilang : "Jangan dulu ayahnya, jangan …

which one is better?? =_=;

yang manakah lebih baik?? owg yg kite suke @ owg yg suke kite???
mana satu patut kite pilih??? kalo owg yg kite suke... x confirm yg die suke kite balik.. tpi kalo owg yg suke kite confirm2 die suke kat kite.... jdi patut ker kite lupekan owg yg kite suke?? owg yg akan buatkan kite senyum sowng2... owg yg slalu kite nk accidentally nk bertembung bile jln2.. owg yg akan bwt kite happy even bile die senyum jerk kat kite..

tpi aq rse owg yg ske kite pun mesti rse yg sama mcm bile kite ske kat someone kan?? so patut ker kite buat dunno jerk kat die?? yg pasti confirm kite tau yg die betul2 ske kat kite... herm???...

so which one is better??

aq xcident

al-kisah.. bnda nie dah lama dah berlaku 2 - 3 hari yg lalu... tarikh bersejarah hari rabu... selalunye hari rabu aq x de klas so tergerak plak hati nk kuar tgk wayang.... ajak ah member baru tgk(tpi last2 die pun x gi :p )... so aq n member2 ku plan ah kuar... lmbat kuar punye psl wayang habis kul 7 huhu...
adeh aq dah risau dah time tue.. ape x nye.. mlm tue ader silat pas2 dah janji ngan kawn silat aq yg aq pergi... bas pun dah x de... pas2 roomate aq kasi pinjam moto die... bwk ah roomate aq yg lagi sowng tue... cos die pun ader hal kat utem.. nak jadikan citer... aq nk cepat sgt smpai slh msk simpang adeh... member yg aq bwk tue plak x caye kat aq... kejap2 die tarik tgn aq... adeh pening aq huhu... pas2 mse nk u-turn aq bwk laju sgt kene langgar tembok... malu giler kowt...
siap ader senior berhenti kowt... adoi aii malunye aq kat senior tue... dah la xciddent langgar tembok... x de bnda lain ke nk langgar huhu...
jadi konklusinye aq ngan member aq pown blik umh... x jdi aq nk gi …

my hectic day O_o

beberapa hari nie bz gile kowt...huhu lagi2 sejak aq jadi ursusetia tuk pesta konvo... gile bz... bwt poster sumer huhu... penat deh...
not to mention assignment, tutorial yg berlambak... dengan x hafal jadual lagi.. pergh pening pale aq...
dan yg plg best aq nye proposal tuk bengkel 1 kene bwt blik sebab sama tajuk!!! adeh... x tau ah nape ko pun sma tajuk ngan aq.. yg x bole bla .. tajuk pn sejibik !!! so dgn bantuan my classmate aq berjaya membuat proposal baru tetpi lagi kompleks n complicated... kene bwt byk research nie huhu.... bile dah siap jerk proposal baru pening pale den.. x pat gi pc fair huhu...
x de jodoh aq nk beli speaker baru huhu TT_TT
so minggu depan bz ngan pesta konvo la plak... haha... demam aq mcm nie huhu....
oh ye... binggung ngan kwn baru yg ske bermes ngan aq??? uik dah la aq mls nk bermes2 nie... reply pun mmg lambat la.. haha... kalo kol rajin la gak aq nk lyn... huhu... bile kali terakhir aq ber mes2 nie??? kat matrik?? ker lpas abis skola?? haha yg pasti aq…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...