Jenis2 eyeliner o.O

Korang mesti dah sibuk2 beli barang2 raya kan... Yang perempuan mesti dah sibuk2 beli makeup kan... Hehe...

Bagi aq makeup yang paling penting adalah eyeliner... Sebab.. mata aq kecik =____=;
Kalau aq pakai eye shadow confirm x nampaknye.. Sebab mata aq mono eyelid... Satu je kelopak mata.. Buat penat je aq pakai eyeshadow semua tu.. huhu..

Aq amat mementingkan kualiti eyeliner sebab macam aq cakap tadi aq mempunyai mono eyelid.. So memang senang kalau eyeliner aq jadi smudging n jadi mata panda huhu... Aq dah try macam2 jenis eyeliner haha.. Amat x de kerja kan huhu...

Kalau siapa2 yang x tau.. (ok bajet je huhu) eyeliner ni ada banyak jenis.. Jap aq korek2 beg makeup aq carik apa yang ada haha...

yang ni paling basic.. eyeliner pensil... aq suka pakai.. tapi dia cepat smudging maybe brand yang aq beli kowt... o.O
ni mata dia.. haha x asah lagi... yang ni warna perak.. grey xD


yang ni liquid eyeliner.. Kalau tangan x mengigil pakai lah yang ni... aq ada 2 warna.. coklat dengan hitam...

yang ni berus dia.. Depends lah ada yang halus giler sampai boleh main tulis2... =_=;


yang ni eyeliner marker... memang macam marker pun.. aq x suka pakai sebab warna dia nampak x real.. ok menyesal beli huhu... =_=;
ni mata dia... adehh langsung x best pakai.. huhu sekali tu jelah aq pakai =_=;


yang ni gel eyeliner... aq baru beli.. hoho... aq suka yang ni... sebab gel eyeliner ni sesuai untuk yang tangan mengigil.. dia macam liquid eyeliner + pensil eyeliner...
warna dia gelap macam liquid eyeliner.. lepas tu senang nak pakai macam pensil eyeliner...


hah yang tu lah eyeliner2 yang aq ada.. Tapi aq rasa sekarang ni macam2 jenis eyeliner yang ada jual huhu... X kisah lah nak pakai jenis apa2.. asalkan korang bahagia dengan diri sendiri.. hoho


p/s: ape kejadah aq wat entry pasal eyeliner ni =_____=;

~Kei~

Comments

cik zaza said…
aku pakai liquid eyeliner.nak promote jugak.hehe
kei said…
@ cik zaza : haha boleh2... lepas nie mascara hunting plak.. nak try brand lain pulak haha... xD
kei said…
ok cik domo ngan cik zaza.. kenapa ckp perghh2 nie huhu =__=;

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...