Posts

Showing posts from 2012

Playlist for today #17 - I Knew You Were Trouble

Image
Lagu dari Taylor Swift. Best lah lagu ni... Like a new song.. X sama ngan lagu2 dia yang lain.. Yg mcm country2 skit.. Basically love  it.. XD



Title : I knew you were trouble Artist : Taylor Swift

video source
Lyrics Source
Once upon time
A few mistakes ago
I was in your sights
You got me alone
You found me
You found me
You found me

I guess you didn't care
And I guess I liked that
And when I fell hard
You took a step back
Without me, without me, without me

And he's long gone
When he's next to me
And I realize the blame is on me

Cause I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places i'd never been
So you put me down oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places i'd never been
Now i'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble

No apologies
He'll never see you cry
Pretend he doesn't know
That he's the reason why
You're drowning, y…

Wordless Wednesday #12

Image
p/s: x de cuti minggu ni =.=;
~Kei~

Adventure Si Kucing

Image
Sepasang kucing tinggal di seberang jalan. Yang jantan berwarna hitam jadi dipanggil hitam dan yang betina berwarna putih jadi dipanggil putih. Pada suatu hari si putih mengidam nak makan ikan yang terdapat di tasik di seberang jalan. "Hitam hitam tolong tangkapkan ikan di seberang jalan tu.", kata si putih. "Tapi bahayanya nak melintas jalan besar tu", bantah si hitam. "Tak pelah kalau awak tak nak tangkapkan.. Saya pergi sendiri", merajuk si putih. Maka untuk memujuk si putih, si hitam pun pergi lah untuk menangkap ikan di seberang jalan.

Sampainya si hitam di seberang jalan dia pun memandang kekiri dan kekanan untuk melintas. Kebetulan waktu itu malam, jadi kenderaan kurang jadi si hitam pun berjaya melintas dengan selamatnya. Apabila sampai diseberang si hitam pun menangkap seekor ikan di tasik itu. Setelah berjaya menangkap ikan itu, si hitam pun pulang dengan gembiranya. Apabila sampai di seberang jalan, si hitam cuba untuk melintas lagi. Apabila di…

Thank you..

Image
Dear to bear bear..

Thank you  for accepting who I  am...
Thank you for being there when I  am lost...
Thank you  for loving the broken me...
Thank  you  for give  in when you are right and  I am  wrong...
Thank you for  always been there for  me...

Thank you for bearing the crazy  side of me, spoiled side of me.. all sides of me  XP
Thank you for being  my own adviser ..

I am not whole.. Thanks for becoming my other half...

With you.. I love  myself  again.. 
Even the gloomy and cloudy sky,  I can see the brightness of happiness and hope..

It has  been a year  and  I hope I can  say it again next year...
Thank you for coming into my life... XD




~Kei~

KFC : Zinger Double Down

Image
Aq dah rasa berger ni.. berger ke hah?? 

So a bit introduction~~ 
Zinger double down ni x de roti.. Roti digantikan dengan daging ayam dan tengah2 dia ada daging lagi dan tambah keju dan mayonis. 

Aq beli hari tu set combo. Dapat lah berger tu satu +
air satu.. Harga dalam .. erm x ingat plak.. RM10++ rasanya =.=;


Pendapat aq? Haha macam sama je ngan makan ayam. Tapi yang x best langsung x de sayur. Konsep berger kan makanan seimbang.. Yelah seimbang lah.. ada roti, sayur , daging.. So lebih kurang sama ngan makan nasi lah.. Ada karbohidrat semua tu kan.. Tapi aq rasa berger ni just daging semata-mata. Bear2 suka lah sebab dia x makan sayur @_@




So overall sedap tapi aq lagi suka makan berger yang ada roti ngan sayur xD.

~Kei~

Mari ke See U Village Steamboat

Image
Post ni dah lama aq buat.. Raya tahun lepas!!! Tapi disebabkan aq tunggu2 gambar nak post x dapat2 lagi.. So post ni terkubur jelah.. Tapi baru2 ni.. Aq pergi lagi ngan Cik zaza.. So boleh lah abiskan post ni.. ngee..
Bawah ni apa  yang aq dah tulis dulu.. Nak delete sayang plak.. So aq letak jelah..
********

Hari 2 jalan2 dengan Cik khadijah n Cik Fiza.. Konon2 nak beraya.. kiteowng beraya kat J.J ada ah haha... So aktiviti hari 2 simple je.. Karok pas2 pegi makan steamboat kat See U village Steamboat...
nie menu dia haha.. ok giler jakun :p
susun atur meja.. wah sorang2 ada tempat merebus2... sebelum ni yang aq makan ada kat tengah je haha


sup dia kalau x salah aq ada 3 jenis.. kari, tomyam dengan sup sayur... aq amik tomyam.. member aq amik kari.. Boleh tambah sup dia kalau dah habis.. Hoho suke2.. xD
air benda pertama yang sampai... air barli, sirap atau nama glamornya rose syrup haha.. and air aq ice lemon tea.. Aq rasa terlebih kasih sayang air aq ni.. masam giler2... yang lain tawa…

Mcd : Samurai Beef Burger

Image
Dah lama x wat post pasal makan2.. so smlam dan hari ni aq dah makan dah menu baru McD ni.. korang dah? Mesti dah kan? Rasa macam aq yang terlambat.. Its okay.. At least aq dah makan.. haha..






So semalam aq beli yang set large semata-mata aq nak rasa shaker curry dia. Hah inilah dia...

So apa rasa dia? haha.. Bagi aq... kentang dia macam biasa sedap.. Campur shaker2  tu sedap lah.. Benda x berkhasiat memang sedap =.=;

Air dia plak.. Kalo x salah aq ribena campur sprite / 100plus.. ye x?? aq rasa macam 2.. Erm aq rasa sedap air dia.. xD

Berger dia plak..  Masing2 ada pendapat masing2 tapi bagi aq.. Aq suka.. Mungkin sebab aq tambah sos @ deria rasa aq x baik lagi ( baru baik demam @_@ ) Tapi  aq suka xD!! Ramai yang x suka sebab dia masam? Tapi bagi aq sedap xD

So bagi aq!!! Aq suka menu ni xD

Ok abis dah post pasal makan2...

Oh ya smlm boleh je aq refill air coke dengan cawan ni.. Tapi tadi pergi kat tampat lain x leh plak.. Sapa2  yang keje McD boleh bagitau x.. Boleh ke x ni? @___@

hah …

Hating you?

Image
This few days I keep reading my old  post, the  emo, sad, and many emotions  I feel when I read all those posts. Suddenly I remember back what I am really feels at that particular moments. Just now I stumbled on my old post. "Hating is a strong word". I keep thinking on what makes me write on those post, even I'm thinking really hard I cannot remember anything. I had said we are not perfect and then why we should hate people? 

Then why right now I am feeling that strange feeling, I hate someone. Reading the post again making me remember that I should not hate you. Even I am really mad at you but that does not mean that I should hate you. Someone told me


 "Forget all the bad thing they had done and just  remember all the good  thing they had done".
When  I am thinking back, yes you had done many good thing to me. When I am down you are there to  pick me up. You introduced me someone great to me. For all those thing  I am grateful for that. It just sometimes  you sa…

Officially done and finish FYP @ PSM!!!

Image
It is finally here.. The long awaited moment.. I am finally and officially done with FYP @ PSM!!!! No more sleep late, no more messy bed,  no more un-organized life, no more nescafe everyday(need it though), no more no social life and what important thing is no  more chasing the dateline!!!!!

For the first time  I feel like no life.. Too many thing happen and what can I say to finish this project, it really test on my mental and physical. All this good  and bad thing that happen really teach me that hardship teach me to be more patient in life.

I am really thankful for getting an understanding supervisor, Miss  Ida ^^ that seriously being patient with everything problems that i encounter. Thank you thank you...

My supervisor at work is an understanding person too.. Thank you keep bearing with me that does not give a productive work and have to go missing regularly. I'll  try to do better next week. I'll do much much better that you will not regret taking me as trainee..

I than…

Playlist for today #16 - Payphone (Cover)

Image
Skrang ni aq suka dengar lagu cover.. Dan  banyak2 channel yang aq dengar aq  suka dengar lagu cover dari channel  kurt.. Menarik betul dari segi cara ambil shoot dan yang menyanyi semua best2... Sekarang  ni aq  suka lagu ni plak.. Payphone cover dari Maroon 5 


Title : Payphone (Maroon 5) Cover By: Avery ft Max  Schneider (iphone Cover)


Credits video 
Payphone
(feat. Wiz Khalifa)

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

Yeah, I, I know it's hard to remember,
The people we used to be...
It's even harder to picture,
That you're not here next to me.

You say it's too late to make it,
But is it too late to try?
And in our time that you wasted
All of our bridges burned down

I've wasted my nights,
You turned out the lights
Now I'm paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of …

Selamat Hari Raye .. kali terakhir dapat duit raya?

Image
Rasa macam dah terlambat jerk.. tapi still nak mengucapkan selamat hari  raya aidilfitri maaf zahir dan batin... 
;)

Herm...  Rasanya tahun ni memang x banyak post dari aq kan? Tahun lepas hampir satiap hari ada post baru tapi apa kan daya... Bz yang teramat sangat kebelankangan ni.. Nak post pasal raya pun x sempat huhu...

Yelah  tahun lepas cuti sem aq ada kat rumah tahun ni pergi training pastu dengan FYP lagi.. memang x sempat lah  kan... Huhu...

Semalam masa beraya  aq terfikir... Lepas ni aq dah praktikal dan Insyallah akan bekerja pastu.. So lepas ni aq pulak lah yang kene bagi duit  raya? =.=; 

Ada ke ini kali terakhir aq dapat duit raya? Huhu... Masuk lagi satu fasa ke arah kedewasaan..  Huhuhu... Cepat betul masa berlalu... Dah x dapat lagi dah duit raya... Pergi beraya pun asyik orang tanya... Bila nak kawin? o.O

Adeh..  Bukan masanya lagi.. Huhu....

So anyway.. duty call memanggil.. penat betul bila orang datang..  Lain kali jangan jadi the only girls in  the  family  =.=;

Jadi Se…

Done With the Infosys.. What now?

Image
In the middle of finishing  up what the leftover of my FYP.. No progress  from the last presentation. Need to work extra hard. 

In the middle  of  doing the project suddenly I decided  to open my FB and wow.. A lot of notification and mostly  from my Infosys friends. Suddenly it kinda bring back memory. Well it just few days after I finish up the  Infosys but I am so  busy doing a lot of stuff. Interviewing and getting my life back.. So when I see post about Infosys I really  miss those moments. I miss being at lab all day.. 8.30am-6.30am and back to the  lab at 8.30pm until sometimes until 3.00am. Yeah  a hectic life  but I already get   used to it.

What  I miss a lot  is the  environment there. I miss all those laughter's, those craziness , those drama and all those  teasing..  What  I miss  the most is  the  people there.. 71  person really a huge number but I do feel closer than  them.. Almost 2 months feels  like a one whole  semester..





So after this  what I'm  going to do? …

Penat tapi best xD

Image
Blog yang telah bersarang2 ni.. akhirnya aq dah kembali... Kembali kejap jerk.. Huhu..
Dalam satu bulan ++ ni aq ada masuk satu training ni.. Penat giler.. Memang menguji ketahanan mental dan fizikal aq..

Tiap2 hari ada kelas.. Ada cuti sekali je.. Masa cuti bulan puasa tu.. Itu pun sehari je.. Gila penat.. Hari2 pergi kelas pukul 8.30 dah kene thumbprint.. Lambat elaun kene potong.. Tiap2 hari ada assignment yang nak kene hantar.. Kalau sikit x pe.. Ni gile banyak.. Hari2 duk kat lab sampai kul 2-3 pagi.. Bilik tu dah jadi persinggahan sementara je bagi aq...

Hari2 menghadap coding.. Memang tepu lah hadap coding..

Tapi banyak yang aq dapat dari program ni.. Style aq buat kerja dah berubah.. cewah haha...
Pastu dapat faham lebih mendalam satu2 subjek tu.. Subjek yg aq belajar..

Oracle, Programming and Testing (C), Java, J2E, RDBMS, Problem Solving Technique, TRIZ, Operating System.. Giler banyak module dalam satu 5 minggu.. Tepu otak aq huhu...

Tapi apa yang best.. Dapat pengalaman ba…

Come running to me when I am needed...

Image
There are some friend.. Only there when they needed us. Seriously why now you becoming like this? At first when I know you, you are not like that.. What make you change? Or is this is your true colour? I don't even know you right now but what I can say right now. You annoys me at the point I don't even want to see you at all. It making me bad and I try to avoid this but you keeping making me thinking like that..


You come running to me when you need me. Who do you think you are?
kinda remind me of this song...




video credits
Jar of hearts - Christina Perri credits
I know I can't take one more step towards you Cause all that's waiting is regret And don't you know I'm not your ghost anymore? You lost the love I loved the most
I learned to live, half-alive And now you want me one more time
And who do you think you are? Runnin' 'round leaving scars Collecting your jar of hearts And tearing love apart
You're gonna catch a cold From the ice inside your soul So don't co…

It is over? Gonna miss this moment..

Image
Meeting with one of my classmate today at cybercafe making me thinking back. He said to me "I always wanted to say this.. You have a voice like Doraemon dubbing.." Me, "For three years and why you said it today?" He said that, "This is probably the last time I'm gonna see you."
Wao... It it over? My university life in degree?  Is it already three years? o.O I didn't notice it. Seems like yesterday I'm meeting with everyone. Why when I'm getting comfortable with everyone.. Getting known with everyone.. All will be in separate ways. I will never have a chance of discussing my system problems with my classmate anymore. No more teasing with everyone. No more nicknames. No more hang out together after class. I'm so going to miss all that. Even if I continue in master it will never be the same. Working environment will be worse.No more freedom. No more skipping class when I feel not in the mood. 
Even right now there are some issues with my …

Did I do the right thing?

Image
Wondering... So here I am.. 5.43 am.. Viewing the articles and wondering... Did I do the right thing? My Final Year Project is a doom if I may say so.. What I did wrong? I start early.. Should I blame my lappy-chama (laptop) for this? Compiling takes forever.. It kinda irritated and annoying... Sorry lappy-chama I shouldn't blame you.. Other people don't even have laptop. I should cherish and appreciate you. You always been my side for almost 4 years. You and I have been through a lot of thing. 


I should blame for myself for does not making enough research and taking this for granted. I'm doing something that I'm not familiar with. You should not be comfortable with it. JAVA and Android is a not my expertise =.=;. What I'm thinking?? Meh trying to challenge myself.. That was I thought. So the game is still on. I can do it!!! 


**Sorry for the short rambling. I have a lot of my mind lately =.=;




~Kei~

Jealous? Perlu ke?

Image
Ahem... Gila lama x update post... dashboard dah bertukar rupa pun x tahu... Kepada siapa2 yang menantikan post baru saya maaflah.. BZ =.=; Ok ini semua alasan je huhu... =.=;


Ok hari ni nak cakap pasal jelaous atau translate melayu nya adalah cemburu.. Masa lepak2 dengan member tunggu bas nak balik rumah.. Keluar topik pasal cemburu.. Pastu terkeluar isu cemburu dengan kecantikan orang lain.. bla bla.. Pastu aq teringat ada satu cerita anime ni "Fruits Basket".. Cakap pasal isu ni jugak.. Jadi kenapa nak cemburu ni??
Manusia ni memang pelik kan? Nampak kelebihan orang lain.. Tapi x pernah nak sedar kelebihan sendiri.. Mungkinlah kita cemburu dengan kelebihan orang lain tapi mungkin ada orang lain yang cemburu dengan kelebihan yang kita ada..
Jadi perlu ke nak cemburu dengan apa yang orang lain ada? Kenapa kita x hargai je apa yang kita ada.. Itulah manusia.. X pernah nak menghargai apa yang ada. Selalu hendakkan apa yang orang lain ada. Dan bila kita dah kehilangan sesuatu …

Aq tau aq salah tapi perlu ker.....

Image
Hari paling x best.. Dah lah fail exam.. Time balik boleh plak accident =.=;
Seriously aq tau aq salah... Walaupun aq sure sgt2 aq masuk simpang bagi signal n pakcik motor tu cakap aq x bagi signal... Ok fine aq tau aq salah.. Tapi perlu ke pakcik tu main hentam cermin kereta aq macam nak pukul orang plak...
Bukannya aq nak lari ke apa.. Aq berhenti so perlu ke pakcik tu hentak cermin kereta aq.. So pakcik tu x lah cedera parah sangat sampai boleh hentak2 cermin kereta aq...
Ok bila aq keluar aq dah mengaku salah.. Pastu boleh plak pakcik tu ugut aq.. "Ni motor ni camne?? Kalau x mau bayar aq pecah2 kereta ko ni" ... Eh pakcik ada saya cakap x mau bayar ke?? Saya tau saya salah cakap je lah baik2...
Ayat paling x leh bla... "Nasib baik ko ni perempuan kalau lelaki dah lama helmet ni singgah kat kepala.." Oh kalau saya lelaki pakcik nak pukul2 saya lah.. Pukul dulu baru cerita ke pakcik??
Herm last2 baru tau pakcik tu jiran belakang rumah.. Tu lah sombong gile pak cik t…

Wordless Wednesday #11

Image
~Kei~

Wiki oh en wiki :(

Image
So tadi nak cari info pasal cerita vampire huhu.. Bukak2 wiki kuar ni


meh kene block satu hari wiki.. huhu.. isu pasal internet ni x abis2 kan huhu... tapi betul lah internet adalah satu media yang bebas dan free sebab tu ramai yang pakai internet apabila benda2 ni kene restricted dan berbayar mesti dah x da sambutan.. Bayangkanlah kalau setiap website yang ada sekarang ni bila nak view je kena bayar mesti dah x da orang pakai lagi...
Kene kembali ke zaman batu lah nampaknya.. Kalau kmbali ke zaman batu bye bye movie bye bye merlin huhu
Mesti bosan kan hidup huhu...
Eh apalah yang aq mengarut ni huhu.. Nampak sangat bosan sangat.. Bila dah biasa bz bile free ni bosan pulak huhu...
p/s: Kalau wiki betul2 x de aq mmg x leh hidup.. Assignment , review movie semua bergantung dengan en wiki ni huhu...
~Kei~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...