Keychain binatang hidup?? o.O

Terbaca dekat dalam satu blog tu.. Kezaliman Terhadap Binatang, Keychain ikan
berlaku dekat China... Tgk gambar dulu...

ikan hidup

cicak hidup

kura-kura hidup


Apa yang aq pikir bila nampak gambar2 ni... "Kesiannya!!!!!!!!"
Dah lah terperangkap dalam tempat kecik tu... Oxygen sikit @ langsung x de... X leh nak bukak plastik tu.. Maksudnya x leh bagi makan :'(

Penjual2 dekat situ cakap yang air berwarna2 tu macam nutrient untuk binatang2 tu.. Binatang2 tu leh survive dalam beberapa bulan... Get real.. Walaupun betapa hebat "air nutrient" tu.. Benda hidup perlukan udara + makanan tu survive...

Benda ni menjadi trend dekat penduduk kat sana o.O
Seriously... siapa yang sanggup beli benda tu??? Kalau aq beli pun aq lepaskan ikan2, kura2 n cicak2 tu... Kesian gile.. Bayangkan lah kalau korang terperangkap dekat tempat kecik, kurang udara.. X de makanan.. Jadi barang hiasan.. Tunggu masa je nak mati.. Hah tau pulak takut.. Macam tu lah perasaan binatang2 tu... @____@

Paling teruk adalah penjualan benda ni adalah legal kat sana.. Maksudnya.. Penjualan key-chain ni x salah disisi undang2... Penjualan ni x akan berhenti.. o.O
I'll stick to soft toy key-chain no thank you :P

"Say no to animals cruelty"
UPDATE : terbaca kat somewhere.. Menurut pembeli dia cakap "binatang2 ni x mati sia2.. Bila mati mereka2 ni akan dipanaskan dan dimakan" o.O damn dah kene siksa.. Pastu dimakan =_=;
source

p/s: sedih lah tengok binatang2 ni terperangkap.. Even bila kucing aq dekat dalam sangkar pun aq dah kesian.. :'(


~Kei~

Comments

ichigo chan said…
i say noooooooo!!!!!!!!!!!....

kijam!kijam!
kei said…
@ichigo chan : kejam kan.. huhu.... konon2 nye good luck charm ah bnda alah 2 .. @___@

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...