Paintball!!! Jum2 main xD


Dulu suka buat aktiviti paintball.. Sekarang dah kurang... Ahem ahem x de member sob sob...

So hari ni.. Nak cerita pasal Paintball.....

Jadi.. Apa tu paintball???? Paintball tu... permainan tembak menembak menggunakan peluru yang ada cat!!! Sebab tu name die "Paint" "ball".. bola cat... Nak lebih jelas lagi... Jap.. google jap hehe

Paintball is a sport [2][3][4] in which players compete, in teams or individually, to eliminate opponents by hitting them with capsules containing food coloring and gelatin (referred to as paintballs) propelled from a device called a paintball marker. Paintballs have a non-toxic, biodegradable, water soluble mineral-oil. The game is regularly played at a sporting level with organized competition involving worldwide leagues, tournaments, professional teams, and players.[5][6] Paintball technology is also used by military forces, law enforcement, para-military and security organizations to supplement military training, riot response, and non-lethal suppression of dangerous suspects.

Games are played on outdoor or indoor fields of varying sizes.

A game field is scattered with natural or artificial terrain, which players use for tactical cover. Rules for playing paintball vary, but can include capture the flag, elimination, ammunition limits, defending or attacking a particular point or area, or capturing objects of interest hidden in the playing area. Depending on the variant played, games can last from seconds to hours, or even days in scenario play.

The legality of paintball varies among countries and regions. In most areas where regulated play is offered, players are required to wear protective masks, and game rules are strictly enforced.

taken from wiki


p/s: en wiki memang baik haha

more info~~~

Paintball ni terbahagi kepada 2.. woodsball n Speedball...

Yang selalu main kat Melaka ni.. Woodsball...

Woodsball ni macam ala2 tentera sikit.. Sembunyi2 kat belakang tayar, pokok.. Best!!! Macam gambar kat sebelah ni..

Sapa2 yang ada impian nak jadi askar x tercapai leh lah try hehe...

Kalau speedball ni die punya bunker aka tempat berlindung pakai bunker angin tu.. Macam gambar bawah nie

lagi speedball ni lebih mementingkan kecepatan.. Nama pun speed.. Jadi dia nya tembakan pun bertalu2... Tapi x pernah try yang ni..

Lagi satu beza speedball ngan Woodsball adalah marker aka ayat kampung dia pistol dia haha..

Kalau marker woodsball more kepada replika2 senapang yang betul2.. macam M-16.. Meh aq pun x tau sangat benda nie... haha.. Tapi ada sekali tu ada nampak yang siap ada laser ala yang aim pakai laser tu... Kalo speedball plak.. Marker dia simple je.. X lah complicate macam woodsball sebab dia more kepada speed.. Tapi banyak lah warna2 yang striking... Suka yang warna pink!! Mau2 haha..


Soalan yang selalu dapat bila ajak member main paintball...

"Wey x sakit ker???"

Of course lah sakit.. Jatuh tergolek2 pun sakit huhu =_=;

Tapi.. bila main.. sakit tu tolak tepi.. Sakit hati diutamakan..

"Cet.. Ko tembak aq eh!!!! Siap ko... Kepala ko aq aim.. haha"

Ganas plak bila aq baca balik statement atas... Haha.. Tapi.. biasanya kepala yang orang selalu kene.. Yelah dah terkuar2 kepala tu nak tembak owg.. Musuh nampak tembak jelah.. haha... Tapi.. Bile main x ingat dunia.. haha.. XD

Penah sekali kene kat kaki.. X pasal2 lebam.. kalau kecik x pe.. Adeh besar kowt.. Tapi hati puas.. Dapat balas dendam.. Haha....

Seronok main Paintball lepas stress.. Harga dia pun ok gak.. Overall dalam RM30++ seorang main sampai habis peluru..

*ni park selalu main.. besar lah jugak..

*nie speedball plak :)
credits

Kepada mereka2 yang berminat~~~

Organizer: Red Dot Sport and Supply

Lokasi: Batu Berendam.. Sungai Putat.. Lagi specific dekat2 area Chinese cemetery... Ada pintu gerbang tulis Sungai Putat.. Just masuk je.. Belah kiri nanti ader signboard Underfacemask Paintball.. Peh gile teliti tulis hehe...

Facebook fanpage

Official website


cari2 kertas iklan diaowng x jumpe... Jumpa ni je... Promotion untuk park baru kat Merlimau.. Dengar cerita tempat dia lagi besar dari kat Batu Berendam.. X pernah try lagi ngee~~~


Comments

Popular posts from this blog

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Facial Foam Pore & Oil Clear (Biore)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...