Posts

Showing posts from July, 2011

Quote for today #1

When you love somebody and that somebody make you hate yourself, that somebody is not your destiny
taken from : Lovely Complex - real action.. check out my review here!!!
p/s: quote2 ni.. aq post secara random.. x de hari yg specific haha... kalau rasa nak post quote aq buat lah xP

Member , Kawan , Kenalan... Membawa maksud yang sama tapi berbeza~~

Image
Herm.. x de idea nak wat entry apa.. but still nak post something gak.. haha...
Kowng semua mesti ada sahabat2 kan ;) (gila skema ayat )
bagi aq sahabat2 ni memang ramai just rapat @ x je..





member
ni panggilan yg aq bagi for teman2 yang mmg aq rapat.. kire BFF lah.. apa je aq selalu kongsi ngan meraka2 ni... dan mereka2 ini lah yg betul2 kenal perangai aq mcm mana.. aq ni bknnya baik pun haha... >:D yg paling penting mereka2 ni faham apa yg aq rasa tanpa perlu ckp apa2.. pandang2 je pas2 dah gelak2 haha.. *wink wink* ;) haha.. biasanya cara panggilan aq ngan mereka2 ni pelik skit.. haha "yunk" "beb" "mummy" "kak" "mie-chan" haha...
kawan
yang ni pulak untuk mereka2 yg macam.. "yes i talk to them but... we not gooo" haha faham x?? kiranya.. selalu borak2 sumer... but still kiteowng x hang out together.. kitowng x ada 'chemistry' and selalu x de topik nak borak2... hehe...
kenalan
yang ni pulak bagi mereka2 yang memang jar…

Wordless Wednesday #3

Image
ihsan daripada google

Playlist for today #1 - Let's hate each other

Image
lagu ni asyik dalam mode repeat je dalam playlist aq... Love it..

Tajuk lagu: Let's hate each other Artis: park Hyo Shin
more info.. click here!!!! more video click here

Romajiromanization by: Sabby ~NBK~ (also credit: aheeyah.com)

Guron il jolde obji
niga miwojinun il
no mothdoen chog guron chog
ijen gaboryo sorichyodo
jongmal gurohge halkka
na ni maldero galkka
honde ottohge haji
onuse ne son kkog jabun no
gudel miwohaja gureso morojija
uri guttenun bonejuja jogumman do
maghyotdon giogduldo
jogumun nukkyoyaji
junbidwetdamyon galge
maranhedo gutten da ara
ni oseghan gojidmal
gugo anhedo dwe gwenchanha

Gudel miwohaja gureso morojija
uri guttenun bonejuja jogumman do
maghyotdon giogduldo
jogumun nukkyoyaji
junbidwetdamyon galge
maranhedo gutten da ara
ni oseghan gojidmal
gugo anhedo dwe gwenchanha
byonhan gon obso ulgo itjiman
nan jakku tto olla
gu sujubotdon ni misoga
gasum apha
gu yeppun miso ane
irohge jikhyojujimothe
annyong nesarang
uri morojimyon
uri guttedo saranghamyon
gugon andwe
do aphun chuogdurul
gyondiji …

Harry Potter no more~~~ TT___TT

Image
ni luahan hati je.. huhu..
dah tengok Harry Potter!!! kowng dah?? mesti dah kan.. aq je yang lambat huhu =_=;
Tapi walaupun dah seminggu dah cerita ni keluar.. Panggung still penuh.. huhu... Bukan apa.. Bila panggung penuh ni.. banyak lah ragam dalam wayang tu... @_____@
Antaranya... Tengah best2 tengok cerita tiba2 budak belakang pergi tendang2 kerusi... ketuk2 kerusi... memekak... membebel ngan ayah die.. "Daddy daddy what is that???" Meh.. parents.. tolonglah ajar sikit anak2 tu.. "This is cinema.. You should talk slowly!!" Damn... memekak!! aq nak dengar suara HP lah!!!!
Ok bila belakang dah ok.. senyap je.. Tiba2 tepi plak wat hal... Gi borak2... Jadi pengulang dialog x berbayar..... Aq bayar duit tiket ni nak dengar suara HP!!!! I want to hear their British accent not your Malaysian accent!!!!! >____< so shut up!!! macam nak baling je kasut... nasib baik kasut tu susah nak bukak @____@
haha ok x nak cerita lebih2 pasal ni.. Cik zaza dah cerita dah pasal be…

K-pop wannabe @___@

Image
Isu ni.. maybe dah lapuk tpi tadi terjumpa video2 k-pop wannabe... Ahem so nak share video je lah haha xD
kumpulan.. POP (Prince Of Pop) @___@ 1st time dengar nama kumpulan yang membanggakan diri sendiri...
Kumpulan Gula-gula... nama bajet cute @____@
Kumpulan Max 24/7... Ok lah nama.. ye kowt @___@

Tengok video2 ni serius x suka... Herm..
Lagu yang best bukan je perlu nada yang best ke.. bunyi gempak ke.. siap pakai voice changer.. yang bunyi ala2 macam robot tu ke.. Menari best ke @___@
Yang penting lirik lagu tu.. Kalau lirik lagu langsung x de nilai.. Mengarut je lebih... Ditambah dengan tarian yang hampeh @___@ dan yang penting penyanyi2 yang bejet2 hot/cute... Menjadikan lagu tu x best + menyampah!! huhu...
rasanya x perlu lah kumpulan Malaysia nak tiru kumpulan dari negara lain... Buatlah trademark Malaysia sendiri.. Ni nak tiru negara lain nak wat pe.. huhu..
~~end of ranting~~

Tutorial search box untuk blog..

Image
Ok 1st time wat tutorial haha... Ok tutorial ni khas untuk cik zaza...
Yang ni tutorial untuk search button letak kat sidebar ni... PERHATIAN!!! ni untuk search entry kat blog bukan google search yang sedia ada kat navbar tu....
Credits: code kat bawah bukan tuan tanah yang buat... tuan tanah jmpa kat sini.. lepas tu code tu ada error sikit.. tuan tanah just modified sikit je code tu.. Jadi credits jgn bagi kat tuan tanah!! haha
1. pergi ke dashboard ---design ---page elements

2. add gadget --- click tanda tambah kat sebelah HTML/Javascript
3. Dekat title tu taip je apa nama yang kowng nak letak sebagai tajuk search box kowng.. contoh.. "Carian entry".. pastu content copy paste cody bawah ni
<form id="searchthis" action="search" style="display: inline" method="get"><input id="search-box" name="q" size="25" /> <input id="search-btn" value="Search" type="submit" />…

Wordless Wednesday #2

Image

SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER-TERJAHAN KEDUA

Image
ni assignment kedua plak.... nak info lebih lanjut klik header penganjur kat atas ni :) kali ni termasuk dalam group 4.. berdebar2 tgk dlm group 3 x de dlm list... "Ahh aq kene drop ke??" Owh rupenya kat dalam group 4.. haha lain kali baca smpai habis yerk xD
Jadi.. Assignment kedua kene kritik blog group member... Wah x pandai kritik2 ni.. dah mcm citer AF plak haha... Jadi bwh ni my group member.. Kalau nak terjah klik je header dieowng k ;)

1. suka background.. simple je XD
2. comel blog... suka kete eh :)
3. menariknye widget.. boleh gerak2 haha xD
4. ahem... tuan tanah nye blog.. Kene komen jugak ker?? ehehe ok next!!
5. tema laut.. suka2 XD
6. tema pink suka jugak.. ;)

Dah abis dah kritik2 sambil jalan2 kat blog owg... Semua blog lawa2.. Huhu.. Blog tuan tanah simple je.. terasa rendah diri plak (=_=;)

Don't texting while driving...

Image
hari ni jalan2 kat youtube sambil tengok American Idol.. o.O apa kaitan ngan tajuk entry ni?? Haha.. Tgh2 tengok American Idol dia ada mention psl video don't drive while texting n alang2 dah bukak youtube taip lah don't texting while driving..
sekali terjumpa video ni...


dah tengok dah??? Moral of story... Jangan bersms time memandu... Bukan diri sendiri je yang susah nanti.. Pemandu lain yang drive bukan main berhemah pun kene nanti huhu... Bahaya.. Peringatan kat diri sendiri jugak!! >___<
p/s: cian baby tue huhu... baru nak kenal dunia :(
update ni link video atas... click me

SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER, TERJAHAN PERTAMA

Image
ok next mission sesi terjah menerjah ;) sambungan daripada segmen: Kami sayang Teman blogger.. Klik banner organizer kat atas tu kalau nak tau lebih lanjut ... xD
So in next mission telah dimassukkan dalam kump 3.... Ahli group 3 adalah seperti kat bawah... Klik header tuk sesi terjah menerjah dengan group member ;)

1.EQA

2. cik en

3. Eyryn
4.kinderbuana
5.noyue n wafie
6.anismelon
7.Mizzkechique
8.kak naz
9.Mai yang manis..
10. cikinas
11.kei (tuan tanah)

p/s: wah meriahnye banner masing2... xD

Segmen: Kami Sayang Teman Blogger

Image
saya ditagged cik zaza... x pernah join.. so ni my 1st time!! haha
ahem macam ni ker cik zaza???
Penganjur adalah ninie
dalam segmen Segmen : Kami sayang teman blogger

pastu nama panggilan n umur
kei 21 tahun
pastu tag teman blogger yang rapat eh...
cik zaza ~mie~
settle!!! hehe

Makan Takoyaki!!!.. apa tu Takoyaki????

Image
Yay hari ni dapat makan takayoki yang asyik aq sebut2 beberapa hari ni.. Yum2 sedap owhh.. Walaupun murah.. Tpi sedap XD Disebabkan happy sangat dapat Takoyaki.. nak wat entry psl takoyaki..
Jadi.. Apa tu takoyaki??? Takoyaki tu makanan Jepun yang berbentuk bebola.. Mcm kaya ball la kowt bentuk dia.. Senang citer mcm gambar sebelah...
Disebabkan x berapa tau pasal takoyaki.. Tau makan je.. Nie info die..
Takoyaki(たこ焼き or 蛸焼?) (literally fried or grilled octopus) is a popular ball-shaped Japanesedumpling or more like a savory pancake made ofbatter and cooked in a special takoyaki pan (see below). It is typically filled with diced or whole baby octopus, tempura scraps (tenkasu), pickled ginger, and green onion. In modern days, it became common to be brushed with takoyaki sauce and mayonnaise, and topped with green laver (aonori) and katsuobushi(shavings of dried bonito). There are many variations to the takoyaki recipe. For example, ponzu i.e. soy sauce with dashi and citrus vinegar, goma…

I hate you!!!

Nie entry emo + luahan hati... x bce pun x pe...
Damn i hate you so much for making me love you this much... I hate you!!!!!!!!
If i don't love you so much it easy for me to forget you and move on without waiting your explanation ... Damn it my heart... Get real!!!!

Because I Love You....

Image
Did you know??? Because I love you i'm doing all these thing..
I kept on calling you and asking where you are and what are you doing. Sound unimportant but by knowing where you are and what you up to making me feel close to you.
I kept asking you whether you love me or not. I'm afraid you will change your heart and stop loving me.
I seems like talking about myself but honestly i want you to know more about me.
Sometimes i didn't contact you because I'm wondering whether you will miss me.
I feel jealous easily because i'm afraid of losing you.
I may seems childish and spoil but I'm only like that with you.
I like to take your precious item because I know you treasure it and you will remember me when you remember your precious item.
When you feeling down I keep on asking what is wrong with you. It may annoys you but the truth is I want to lifted your burden.
Sometimes when I bump on you I act like I don't know you. The truth is I don't know how to act when other p…

bahaya laman web sosial.. FGAS!!!!???

Image
Kowng tau x apa tu FGAS???... dulu time rajin2 berforum ni.. Ader satu member ni tunjuk gambar dia.. and insists that "This is not FGAS picture!!! and this to prove it" pastu die tunjuk gambar penuh dia.. haha.. so kowng nak tau x apa tue.. FGAS?? FGAS ni atau nama penuh die.. "Fat Girl Angle Shot" adalah satu term yang dipakai dalam "dunia internet" ni.... ok faham x??? x faham lagi.. meh tunjuk gambar je senang...


Biasanya dengan amik gambar dengan certain angle muka boleh nampak kurus.. Serious.. Selalu amik gambar camtu.. haha.. Dengan kemunculan make-up ngan Photoshop semua benda2 yg x lawa tu boleh hilangkan.. Meh kalau dunia sebenar boleh hilangkan lemak mcm tu senang kan bgs :p
Biasanya FGAS nie berlaku kat laman sosial.. Jadi kalau nampak muka comel2 pastu angle dekat semacam je.. BEWARE.. FGAS alert!! hehe..
Meh konklusinya.. Jgn lah percaya apa yang korang nampak kat laman web sosial k...
p/s: harap jangan ada sapa2 terasa ngan entry aq ni.. huhu…

Karok Jamban???

Image
Kuar ngan cik zaza hari tu.. Aktiviti yg mesti kiteowng buat... Karaoke atau bunyi best dia karok.. Nak karok nie pun byk option die.. Antaranya nak karok kat bilik ke atau karok jamban.. Disebabkan hari tu karok bilik penuh.. o.O hari Isnin pagi kowt time tu.. Meh nampak sangat ramai yang suka aktiviti karok ni.. Huhu... Jadi kami pun pergi lah karok jamban... Kalo karok jamban die kira satu lagu RM1... Nama pun karok jamban so kene tahan jelah kalo owg lalu lalang kat belakang pandang2.. N kalo jerit kuat2 sangat pun owg luar bole dengar owh....
Nak tau x kenapa owg panggil karok jamban?? Meh2 tengok gambar bwh...
hah yg mcm kotak2 tue lah karok jamban... boleh nampak owg sebelah karok owhhh..

nie keadaan dalam die.. tv tu lagu kuar kat situ.... komputer tu tempat pilih lagu hehe
nie keadaan dari depan... haha kecik jelah.. max bole muat 4 owg haha.. layan jelah..
tapi bak kata cik zaza.. Yang nie bukan karok jamban.. Karok jamban lagi kecik n ader 2 je kerusi... Mcm time kat matrik du…

Wordless Wednesday #1

Image
cubaan pertama xD



Mari ke Seoul Garden

Image
semalam pergi jalan2 dengan Cik zaza... misi utama kami keluar semalam adalah.. makan di Seoul Garden... Seronok!!!! tunjuk sikit gambar die hehe

nie lah signboard die....
Seoul Garden ni terletak di Mahkota Parade Melaka atau nama popular dia.. MP ... Restoran ni tengok nama dia pun boleh bajet dia jual makanan apa.. Dia jual makanan Korea.. Kadar bayaran dia sekali masuk lebih kurang RM20++ berdasarkan pakej yang ada. Contoh pakej kalau hari minggu atau hari biasa lain harga.. Pastu kalau student, children, adult, senior citizen pun lain harga... Kalau lunch and after lunch pun lain harga :).. Jadi senang ah nak bajet harga.. hehe x yah pikir overbajet xD
ni meja makan dia... yang tengah2 tu tempat nak masak... nmpak kan mangkuk besi tu.. yg tu letak tengah2 pastu letak sup pastu panaskan boleh rebus2 fishball ker.... tepi2 tu plak tempat goreng daging2... kulineri plak dia sediakan garpu, sudu, pinggang, senduk(err senduk kan yang ceduk2 sup tu?? haha) ngan chopstick!! haha jakun teng…

bahasa euwww2??? ape tu??

Image
jmpa video ni kat youtube... tgk dulu bru leh komen2 haha
credits:http://www.youtube.com/watch?v=SoDdYnPd9TE

haha cara bdk2 menaip sekarang... uihh aq pun taip mcm tu gak???.. "Aq" yg tu jelah... huhu tapi tu je kowt huhu... eh ader lagi ke?? tpi kalo smpai jadi mcm bahasa euww2 tu mmg annoying kowt.. serius aq x phm.. terseksa aq nak baca... lagi2 kalo chatting ngan anak buah aq... apa lah yg ko taip ni huhu...
lagi satu aq x suka kalo owg taip kecik besar kecik besar... adehh byk sgt msa lapang ke besarkan kecikkan huhu... annoying kowt huhu...
kutuk2 owg.. hope readers semua x annoying cara aq taip eh huhu... baru nak berjinak2 ngan dunia blog ni huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...