Berhenti guna term "I am camwhore"

Adeh x pasal2 entry aq kali ni akan penuh dengan blue.. huhu.. tapi demi readers aq yang mungkin pakai term atas tu.. Saya sanggup!!!!

Kenapa erk term atas tu ramai pulak yang pakai o.O
Sebab die bunyi funky ker??? >__>
Korang tau x apa maksud term tu.. Ok maybe korang pikir.. Camwhore tu maksudnya orang yang suka ambil gambar...

Ok betul dan tidak... Ni ayat sarcastik kepada mereka2 yg asyik bergambar posing macam2.. Seriously ni perkataan yang x baik.. Kenapa aq cakap macam tu?? Mari kita tengok kata dasar ayat ni...

cam = kamera (ok....)
whore = pelacur (o.O what!!!)

camwhore == pelacur kamera...
ok x sanggup nak terangkan lebih lanjut... cukuplah korang tau maksud dia... maksud tersirat dia lagi dark huhu... @___@

Jadi sanggup ke korang jatuhkan maruah korang dengan memanggil diri sendiri pelacur??? Kepada mereka2 yang x faham sarcasm... Ni adalah ayat yang sebenarnya mengutuk orang... Jadi tolonglah.. Jangan panggil diri sendiri camwhore... Kesian aq dengar .... huhu

Sebelum nak pakai apa2 term.. Sila siasat dulu betul2 apa maksud dia.. Huhu.. English ni banyak perkataan yang tersirat... Jangan buat orang luar tergelak guling2 bila terdengar benda2 macam ni.. huhu...

Mungkin ada yang terasa apa yang aq cakap ni.. Tapi aq kesianlah bila orang lain baca gelak2 guling2.. huhu...

*end of ranting~~

UPDATE : sebenarnya term "camwhore" ni digunakan untuk mereka2 yang melakukan perkhidmatan seks melalui internet dengan menggunakan webcam.. source
jangan marah2 kalau ada orang cakap2 benda blue bila korang still pakai term tue.

~Kei~

Comments

ichigo chan said…
kalau nak tengok camwhore sebenar ko boleh tengok kat tumblr.banyak gila, pmpuan laki sume ada..
kei said…
@ ichigo chan : yeke??? yg sebenar??? aq tertanya2 mcam mana sebenar2 nye haha xD
ichigo chan said…
takyah tanya2.just interpret je dari kefahaman ko tentang perkataan tu.. #lucah
kei said…
@ ichigo chan : memang betul apa yang aq bayangkan sekarang ni lah.. adeh bulan2 pose ni.. kurus pose aq :p
ZYASH said…
wahahahaha..sebaik tak pernah gune tau... Selalu gune..."BERFOTOGEDIK" jer... Nak ngeje fotogenik tak reti yo...
kei said…
@ ZYASH : baguslah x pernah guna.. hehe.. selalu gak pakai term 'fotogedik' :D

Popular posts from this blog

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Facial Foam Pore & Oil Clear (Biore)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...