Quote for today #8

"Life is not easy like in video games"
- Detective Conan Movie - The Phantom of Baker Street

Aq rasa sekarang ni entry aq banyak cerita pasal kehidupan kan??? Entahlah.. Semakin lama aq mulai sedar. Hidup ini susah.

Macam dalam quote kat atas ni. Aq setuju sangat. Dalam video games memang senang je nak menang. Kalau susah nak menang tu maybe sebab level rendah sangat kowt haha..

Tapi bila tau hidup ni susah janganlah takut pulak. Disebabkan hidup ni susahlah kita semakin matang. Semakin pandai menghargai sesuatu kerana kita tau betapa susah nak dapatkan sesuatu tu. Dengan adanya kesusahanlah kita menjadi semakin kental.

Herm.. Jadi jangan ingat hidup ni senang. Kita kene bersedia dengan dunia yang penuh dengan kesusahan agar kita menjadi manusia yang lebih baik. Better man for the future.. Cewah.. Cakap english jugak bunyi dia macam gempak.. hoho...

**end of ranting xD

~Kei~

Comments

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...