Quote for today #7

"Trying to showing off looking like educated person making you look like a loser"
- quote by me


Herm.. aq x faham betul kenapa ada insan2 yang bajet pandai tapi padahal apa yang dia buat terang tang tang salah.... Dah lah x betul.. Tapi bajet pandai.. Seriously... Cubaan untuk nampak bijak tu amatlah nampak x bijak...

Orang yang educated x perlu buat apa2 pun tapi still leh nampak educatednye... Contoh... Melalui sikap yang penyabar.. x cepat melenting.. etc etc... Cara dia meng' express kan diri dia... Boleh nampak tahap IQ dia...

Tetapi... Kenapa adanya orang yang perasan bijak.. Menggunakan term2 yang kononnya up-to-date padahal term tu adalah something yang mengarut... Sekali imbas je boleh nampak tahap IQ mereka2 ini....

Jadi... Please2 sebelum menggunakan term2 yang kononnya cute.. Up-to-date.... Tolong check dulu apa maksud sebenarnya ayat tu.. Kalau dah tau diri tu kurang sikit dalam English... Jadi cuba jangan jadi bijak main pakai je English yang konon2 bunyi macam cute padahal lucah....

Saya amat simpati kepada mereka2 ini...

p/s: x psal2 aq emo hari ni =______=;

~Kei~

Comments

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...