Posts

Showing posts from October, 2012

Adventure Si Kucing

Image
Sepasang kucing tinggal di seberang jalan. Yang jantan berwarna hitam jadi dipanggil hitam dan yang betina berwarna putih jadi dipanggil putih. Pada suatu hari si putih mengidam nak makan ikan yang terdapat di tasik di seberang jalan. "Hitam hitam tolong tangkapkan ikan di seberang jalan tu.", kata si putih. "Tapi bahayanya nak melintas jalan besar tu", bantah si hitam. "Tak pelah kalau awak tak nak tangkapkan.. Saya pergi sendiri", merajuk si putih. Maka untuk memujuk si putih, si hitam pun pergi lah untuk menangkap ikan di seberang jalan.

Sampainya si hitam di seberang jalan dia pun memandang kekiri dan kekanan untuk melintas. Kebetulan waktu itu malam, jadi kenderaan kurang jadi si hitam pun berjaya melintas dengan selamatnya. Apabila sampai diseberang si hitam pun menangkap seekor ikan di tasik itu. Setelah berjaya menangkap ikan itu, si hitam pun pulang dengan gembiranya. Apabila sampai di seberang jalan, si hitam cuba untuk melintas lagi. Apabila di…

Thank you..

Image
Dear to bear bear..

Thank you  for accepting who I  am...
Thank you for being there when I  am lost...
Thank you  for loving the broken me...
Thank  you  for give  in when you are right and  I am  wrong...
Thank you for  always been there for  me...

Thank you for bearing the crazy  side of me, spoiled side of me.. all sides of me  XP
Thank you for being  my own adviser ..

I am not whole.. Thanks for becoming my other half...

With you.. I love  myself  again.. 
Even the gloomy and cloudy sky,  I can see the brightness of happiness and hope..

It has  been a year  and  I hope I can  say it again next year...
Thank you for coming into my life... XD




~Kei~

KFC : Zinger Double Down

Image
Aq dah rasa berger ni.. berger ke hah?? 

So a bit introduction~~ 
Zinger double down ni x de roti.. Roti digantikan dengan daging ayam dan tengah2 dia ada daging lagi dan tambah keju dan mayonis. 

Aq beli hari tu set combo. Dapat lah berger tu satu +
air satu.. Harga dalam .. erm x ingat plak.. RM10++ rasanya =.=;


Pendapat aq? Haha macam sama je ngan makan ayam. Tapi yang x best langsung x de sayur. Konsep berger kan makanan seimbang.. Yelah seimbang lah.. ada roti, sayur , daging.. So lebih kurang sama ngan makan nasi lah.. Ada karbohidrat semua tu kan.. Tapi aq rasa berger ni just daging semata-mata. Bear2 suka lah sebab dia x makan sayur @_@




So overall sedap tapi aq lagi suka makan berger yang ada roti ngan sayur xD.

~Kei~

Mari ke See U Village Steamboat

Image
Post ni dah lama aq buat.. Raya tahun lepas!!! Tapi disebabkan aq tunggu2 gambar nak post x dapat2 lagi.. So post ni terkubur jelah.. Tapi baru2 ni.. Aq pergi lagi ngan Cik zaza.. So boleh lah abiskan post ni.. ngee..
Bawah ni apa  yang aq dah tulis dulu.. Nak delete sayang plak.. So aq letak jelah..
********

Hari 2 jalan2 dengan Cik khadijah n Cik Fiza.. Konon2 nak beraya.. kiteowng beraya kat J.J ada ah haha... So aktiviti hari 2 simple je.. Karok pas2 pegi makan steamboat kat See U village Steamboat...
nie menu dia haha.. ok giler jakun :p
susun atur meja.. wah sorang2 ada tempat merebus2... sebelum ni yang aq makan ada kat tengah je haha


sup dia kalau x salah aq ada 3 jenis.. kari, tomyam dengan sup sayur... aq amik tomyam.. member aq amik kari.. Boleh tambah sup dia kalau dah habis.. Hoho suke2.. xD
air benda pertama yang sampai... air barli, sirap atau nama glamornya rose syrup haha.. and air aq ice lemon tea.. Aq rasa terlebih kasih sayang air aq ni.. masam giler2... yang lain tawa…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...