Posts

Showing posts from August, 2011

Edisi Raya~~ Biskut Raya Kei

Image
Okay hari ni first day raya?? Macam mana?? Al-maklumlah aq x de kampung huhu... Raya kat rumah je.. So macam aq janji semalam. Inilah biskut raya yang aq dah buat sepanjang puasa ni. X termasuk dengan kek.. Huhu.. Malas pulak nak amik gambar so.. Kalau rajin meh2 tengok biskut raya aq buat xD

macam entry resepi sebelum ni.. Inilah semperit jalan.. biskut pertama aq buat hehe
yang ni pulak biskut dam. Yang hitam tu coklat. Yang putih tu rasa mentaga kacang. sedap2..
hah yang ni cuba teka biskut apa??? hint : nenas.. Hoho inilah tart nenas. Aq buat bentuk apple. Niat di hati aq nak buat warna biru. Sekali dia jadi hijau pulak.. Adeh x berkesempatan aq nak buat tart warna biru =.=;
yang ni pulak sebenarnya biskut mama carrie.. Tapi aq nak buat bentuk beruang. Pastu abang aq pun join sekali nak lukis2 atas beruang ni.. So mama carrie menjadi beruang carrie :p
yang ni biskut oat. Dia x pakai tepung.. oat semata2 owhh o.O
yang ni Almond Landon. Meh aq dah bosan biskut ni sebenarnya.. Tiap2 tahun …

Playlist for today #10 - Suasana Hari Raya

Image
Title : Suasana Hari Raya Artist : Anuar Zain & Ellina
source
A:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

E:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

( korus 1 )
A:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang
E:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

( korus 2 )
A:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman
E:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri

A & E:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

( ulang korus 1 & 2 )
Lyrics source

Ni pun salah satu my fav lagu raya... Hoho.. Ala comelnye Anu…

Beware of Plastic person...

Image
I'm not talking about this particular plastic.
I'm talking about plastic person. That person who look nice in the outside but bad in the inside. Woa I thought that plastic only exists on movie. I am so wrong o.O. They exist. Even in this real life.
Plastic always look innocent. Trying to gain sympathy with their sad story. Trying to make story that she is innocent and trying to be humble.
Well plastic seems to deceive people to gain attention. Guys always been deceive by them. Maybe by their act trying to be cute and weak.
Plastic is hard to detect therefore.. People.. Beware of plastic. Never listen to girls who trying to look weak. Girls are not weak!!! Plastic is pretending to be weak and pathetic.
Therefore Plastic get away from my life. I don't want to be in same level with you being pathetic when you try to mess up my life.
That's all. Have a nice day.. >.<
~Kei~

No one is perfect

Image
No one is perfect. I keep telling myself that. Then why sometimes I just have that moments? Yes I appreciate all my friends. Yup I do. Sometimes.. Just sometimes some of their characteristics just annoy me. I try all my best to throw away that feelings. I'm being a hypocrite. It annoy me but I'm not that perfect. No one do. Everyone have some annoying characteristic.
What I should I do when sometimes they annoy me? Tell straight to their face? That sound harsh and I guess I'm being an idiot. Only me who thinking like that and I know actually that is not their fault. They are sincere but still it bother me. Meh human being is such complicated and selfish person =.=;
I guess what I should do when thing becoming like that is ignoring them. Not totally ignoring them. Just overlook that thing and have some time alone to calming me down. That what I always do anyway. I appreciate our friendship. I do. Because I value our friendship I rather keep it to myself. I don't want to t…

Quote for today #9

"Even our path is different. We still under the same sky" -Anmitsu Hime SP1
Herm...
Walaupun kita x mungkin akan bersama. Melihat langit ku tahu kamu pun melihat langit yang sama. Hanya dengan mengetahui kamu masih hidup ku tahu kita akan bertemu suatu hari nanti.
Itulah maksud quote hari ini....
Macam sedih pulak quote ni.. Tapi aq rasa macam ada perasaan harapan. Kita akan bertemu lagi :)
Okay.. x de idea nak elaborate lebih2.. Chiow~~
~Kei~

I want to be like her

Image
Introducing Lightning FF13.
Ok I adore her. I didn't play FF13 but somehow I really like her. Maybe because of her coolness o.O. I want to be like her. Looking confident and always seems tough. "Nothing can stop me" xD
Ahhh... I always look like a child. People not taking me seriously. Meh is it because how I look? Always getting the same questions over and over again.. "Which form are you now?" Meh seriously??? I am university student okay. Final year as a matter of fact.
What should I do to be like her? Cool :3 Maybe I should start with my expression. -_- Making a straight face each time. Ngee~~~ Okay did I look cool? You are hopeless Kei. =__=; Involving with martial arts still does not make me look cool. My friends laugh disbelieving when I told them.
No matter what I do I just can't. I'm just great just being myself. So just bare it my friends haha. Your Kei-chan is just going to be plain Kei-chan.
p/s: apa kejadah aq mengarut ni???? Adeh kemas rumah le…

Playlist for today #9 - Ku Pohon Restu Ayah Bonda

Image
Title : Ku Pohon Restu Ayah Bonda Artist : Mamat

Duhai bonda duhai ayahanda
Dengarlah rayuan anakanda
Yang jauh di mata

Tanpa ku sedari airmata ku mengalir
Terdengar ayat suci seruan takbir
Betapa daku gembira dekat di samping keluarga
Di pagi mulia hari raya

Kan ku sujud di kakimu bila kita bertemu
Kan ku cium tangan mu ku pohon restu
Oh maafkan daku kesalahan diri ku

Walau jauh di mata namun kau tak dapat ku lupa
Doa ku sepanjang masa agar kau bahagia
Ku pohon restu dari mu oh ayah dan ibu
Agar tercapai cita ku membela nasib mu

Kan ku sujud di kakimu bila kita bertemu
Kan ku cium tangan mu ku pohon restu
Oh maafkan daku kesalahan diri ku
source
ni lagu raya fav aq.. bagi mood sikit kat siapa2 yang duduk merantau... hoho...
pesanan ikhlas kepada abg2 ku yg tersayang : balik lah cepat2 adik mu yang comel ni x sanggup nak kemas rumah sorang2....
Selamat Hari Raya kepada semua pengunjung blog ni yang setia mengunjung.. Walaupun entry semua merepek2 je.. Terima kasih -bow-
p/s: Nantikan entry k…

Quote for today #8

"Life is not easy like in video games" - Detective Conan Movie - The Phantom of Baker Street
Aq rasa sekarang ni entry aq banyak cerita pasal kehidupan kan??? Entahlah.. Semakin lama aq mulai sedar. Hidup ini susah.
Macam dalam quote kat atas ni. Aq setuju sangat. Dalam video games memang senang je nak menang. Kalau susah nak menang tu maybe sebab level rendah sangat kowt haha..
Tapi bila tau hidup ni susah janganlah takut pulak. Disebabkan hidup ni susahlah kita semakin matang. Semakin pandai menghargai sesuatu kerana kita tau betapa susah nak dapatkan sesuatu tu. Dengan adanya kesusahanlah kita menjadi semakin kental.
Herm.. Jadi jangan ingat hidup ni senang. Kita kene bersedia dengan dunia yang penuh dengan kesusahan agar kita menjadi manusia yang lebih baik. Better man for the future.. Cewah.. Cakap english jugak bunyi dia macam gempak.. hoho...
**end of ranting xD
~Kei~

Don't judge people without knowing the whole story

Image
I'm going to re-write this topic. Such an emo entry does not suit me.
Why is it people tends to judge people? Is it human being characteristic? Trying to show off their concern but does not tends to listen to whole story, both side story.
At the first place, who are you to judge people? Are you that perfect to judge people? Maybe you will say "I'm concern with people near me". If you said "you are concern" but do you really concern with people near you when you only listen to one sided story only.
It just plain silly when you just judge people by that one sided story. I'm just pity with people like this. Because of your self judging you just lost people who actually sincere to you and you just miss out the truth. "We are not perfect. Who are we to judge people?" That is not even your life. At least before you start judging people listen the whole story first and then how about you help them. Ignoring it just plain stupid and useless. What the point…

Menggunakan Google secara bijak

Image
Hari tu buka keyword search kat blog aq.. Bukan blog ni.. Blog yang lagi satu tu.. my review. Kat situ banyak keyword search yang aq dapat. Yang paling selalu aq dapat search pasal cerita A little thing called Love. Cerita tu memang best. Ahem. Ok back to topic. Tengah tengok2 tu ada terjumpa satu keyword search yang agak kelakar.
herm nampak ke x gambar kat atas tu?? search keyword dia.. "harry potter has stolen my july and i'm okay with it" haha ok maybe siapa2 yang search benda alah ni main2 je.. ayat2 sarcastik je.. Tapi hari ni.. Meh aq tunjukkan cara untuk menggunakan en. Google dengan sepenuhnya.. Cewah bajet je an aq :p

1. Buka lah en. Google yang comel lagi baik hati tu.
2. Lepas tu type lah apa yang korang nak kat search engine tu.. Untuk contoh kali ni.. Aq konon2 nak cari lecture notelah.. Aq selalu search lect note kat en. Google ni.. hehe
ok contoh sekarang nak cari "Programming language C++" kalau nak semua perkataan muncul dalam serach anda. Tulis maca…

Life is easy back there~~~

Image
I forgot the sensation of being a kid. Time pass without waiting anyone. Since when I stopped being a child? Suddenly meeting with my old friends, I realized I'm no longer a child. I'm no longer a child who thinks this world is full of nice thing. Life is easy back there. All I know about play and just enjoy the life. How I miss that time.
Growing up I realise life is harsh. Things are not that good and easy. I need to be cautious all the time. Facing all the lies and corruptions. I become more mature or should I say it, become hard hearted. It hard to trust people anymore. I always think negative about everything until it proven as otherwise.
If I am still thinking like when I was a child, I can't survive in this world. In a minute and I'll be the victim of the harshness of the world. It may sound overrated but this is the truth. World outside is harsh, we need to be prepared. For those who still in the comfort zone in their life, they need to be prepared or otherwise y…

dengar cerita 2-2 pihak dulu sebelum judge (warning: entry sampah)

Image
sekali lagi ini adalah entry sampah.. luahan perasaan semata2...
Manusia ni makhluk yang cepat judging orang kan???
x kisah lah siapa yang betul n siapa yang salah... Tapi janganlah judge orang berdasarkan cerita sebelah pihak... Dengarlah dulu the whole story...
Aq x kisah sangat lah orang judging aq... Tapi apabila aq cuba nak bertegur2 dengan ko.. Janganlah totally ignore aq... Sedih kowt... Benda ni pasal aq dan dia.. Even kalau nak tunjuk concern pun... Kalau ada apa2 keraguan apa kata tanya tuan badan tu sendiri.... Ni tiba2 main ignore2 pulak..
Dah macam budak2 pulak aq tengok... X mau layan aq tapi nama ko asyik muncul je kat friends list aq.. Paling atas pulak tu... Ko benci aq ker??? Kalau benci kenapa perlunya ko stalk aq hari2???
Aq agak pelik disi2... Aq kawan dengan ko sebab ko.. Bukan sebab orang lain.. Jadi x perlulah kowt.. disebabkan hal aq dengan si dia.. ko x mau layan aq... x pe.. aq nak tgk apa akan terjadi antara kita.. adakah kita akan menjadi kawan hanya atas nam…

Quote for today #7

"Trying to showing off looking like educated person making you look like a loser" - quote by me

Herm.. aq x faham betul kenapa ada insan2 yang bajet pandai tapi padahal apa yang dia buat terang tang tang salah.... Dah lah x betul.. Tapi bajet pandai.. Seriously... Cubaan untuk nampak bijak tu amatlah nampak x bijak...
Orang yang educated x perlu buat apa2 pun tapi still leh nampak educatednye... Contoh... Melalui sikap yang penyabar.. x cepat melenting.. etc etc... Cara dia meng' express kan diri dia... Boleh nampak tahap IQ dia...
Tetapi... Kenapa adanya orang yang perasan bijak.. Menggunakan term2 yang kononnya up-to-date padahal term tu adalah something yang mengarut... Sekali imbas je boleh nampak tahap IQ mereka2 ini....
Jadi... Please2 sebelum menggunakan term2 yang kononnya cute.. Up-to-date.... Tolong check dulu apa maksud sebenarnya ayat tu.. Kalau dah tau diri tu kurang sikit dalam English... Jadi cuba jangan jadi bijak main pakai je English yang konon2 bunyi macam…

Wordless Wednesday #7

Image
~Kei~

Jenis2 eyeliner o.O

Image
Korang mesti dah sibuk2 beli barang2 raya kan... Yang perempuan mesti dah sibuk2 beli makeup kan... Hehe...
Bagi aq makeup yang paling penting adalah eyeliner... Sebab.. mata aq kecik =____=; Kalau aq pakai eye shadow confirm x nampaknye.. Sebab mata aq mono eyelid... Satu je kelopak mata.. Buat penat je aq pakai eyeshadow semua tu.. huhu..
Aq amat mementingkan kualiti eyeliner sebab macam aq cakap tadi aq mempunyai mono eyelid.. So memang senang kalau eyeliner aq jadi smudging n jadi mata panda huhu... Aq dah try macam2 jenis eyeliner haha.. Amat x de kerja kan huhu...
Kalau siapa2 yang x tau.. (ok bajet je huhu) eyeliner ni ada banyak jenis.. Jap aq korek2 beg makeup aq carik apa yang ada haha...
yang ni paling basic.. eyeliner pensil... aq suka pakai.. tapi dia cepat smudging maybe brand yang aq beli kowt... o.O ni mata dia.. haha x asah lagi... yang ni warna perak.. grey xD

yang ni liquid eyeliner.. Kalau tangan x mengigil pakai lah yang ni... aq ada 2 warna.. coklat dengan hitam...
yang …

X de perasaan nak beraya..

Image
2-3 hari ni asyik wat entry sampah.. Nie pun entry sampah jugak.. layankan jelah haha xD
Korang dah beli baju raya?? Mesti dah beli macam2 kan hehe... Aq lain pulak.. Aq langsung x beli pape.. Serious kowt.. Baju raya pun x beli lagi... huhu...
Bagi aq raya ni sama je.. Perlu ke beli baju baru2 ni?? Huhu bukan aq pakai pun.. Lagi2 baju yang bling2 tu.. Memang aq pakai sekali je lah.. X ke membazir.. Kalau aq nak bawak pergi kuliah pun orang cakap macam mak datin haha... Jadi aq kalau beli baju pun sekarang ni aq beli baju menjurus nak pakai pergi kuliah.. Haha.. Aq beli hari ni besok aq dah pakai.. Wakaka... Perlu ke nak tunggu raya nak pakai?? X de orang tau pun.. They don't care haha....
Aktiviti2 yang aq selalu buat masa dulu2 time bulan puasa n raya ni pun aq dah x buat dah.. Huhu... Semua member2 dah study jauh2.. Huhu..
Sekarang ni yang aq nantikan buat kuih raya + semua family member berkumpul haha... Meriah giler..
Aq rasa macam dah tua pulak dah x de perasaan nak beraya ni …

Mari ke dapur :: Semperit Jalan Version Kei

Image
Sudah bermula minggu membuat biskut raya!!! yay...
So biasanya dekat rumah aq mesti aq biskut ni... Hehe.. Biasanya kalau beli .. Biskut semperit yang aq rasa mesti keras... Huhu.. Jadi memang suka bila mak aq buat.. Haha.. Jadi aq sebagai assistant buat kuih ni.. Hoho XD
Jadi nak bercerita sikit kenapa nama dia Semperit jalan?? Nampak x dekat gambar tu?? Dia ada macam bentuk jalan x?? Tu lah sebab nama die semperit jalan haha xD
Ok ni resepinya!!! ;)
Bahan2
3 cawan tepung gandum 1/2 cawan tepung custard 1/2 cawan tepung jagung 1 camca esen vanilla 3/4 cawan gula halus 1 1/2 cawan mentega 1 biji kuning telur
Cara2 membuat
Langkah pertama : Campurkan semua adunan
1. Campurkan mentega + gula halus. Kacau sampai sebati 2. Tambahkan esen vanilla + kuning telur dalam adunan. Kacau sampai sebati 3.Ayak semua tepung2 (semua jenis tepung2 tu ayakkan sekali) dan masukkan sedikit2 kedalam adunan. 4.Uli tepung sampai sebati
(Jika nak buat semperit warna hijau macam kat dalam gambar atas ni) 5. Tambahkan pewarna hi…

21/08/2011

Image
The weather today is the same like any other days.. Sunny and just a great day going out.. But why my heart just like in the thunderstorm?? This day is the day that I have anticipated since I met you.. But why now I didn't want it to come.. I tried my best to stop the time but it just impossible time just can't stop..
Do you remember that day?? I remember it very well.. I tried to forget it but everything is clear to me.. I don't know since when I hate this typical route that I always use to go to our hangout place?? I hate everything at this route.. Everything remind me of you.. That beach that we always went to.. Staring at the sea silently.. With you beside me.. How I missed that moment.. Now when I go back to that beach I just feels emptiness and loneliness in my heart. I hate that feelings.
Our hangout place become my least favorite place.. Your face keep popping out each time I walking there.. Even my favorite parking spot become my least favorite place.. "Meetin…

Playlist for today #8 - Good-Bye Baby

Image
Title : Good-Bye Baby Artist : Miss A

source

LYRICS:Good bye baby, good bye
dwi doraseo geudaero apeuro gamyeon dwae
amureon maldo, haji malgo, idaero sarajyeo juneun geoya
Baby good bye, good byenae ireumeun suji ga, aninde
jakkuman shilsuro sujira, bureul ttae
geuttae ara charyeoya haesseo, wae aesseo, neoreul mideo juryeo haet neunji molla
(niga eotteon aenji arasseo) gwaenhi uljima
(neoye mulgeon deuk da nae nwasseo) yeongi neun ije geumanGood bye baby, good bye
dwi doraseo geudaero apeuro gamyeon dwae
amureon maldo, haji malgo, idaero sarajyeo juneun geoya, Oh
Good bye, baby good bye
jeulgeo wosseo jaemi isseot dago saenggak halge
geureoni yeogi, kkaji hagi, neoye shoneun ije kkeut nan geoya
Baby good bye, good byechingu deuri moduda mallil ttae, geuttae geu yaegil deureosseo ya haet neunde
wae naneun neoye geu nun bichi, jinshilchi ,mot hada neun geol jeonhyeo mollat neunji
(dwi eo nan neoye geu yeongi ga) jeongmal nolla wo
(neomu dwei eo naseo gyeolguken) nal ulligo marasseoGood b…

Life is not a fairytale

Image
Life is harsh.. It will never be good as fairytale... There will be no prince charming with a white horse will coming to rescue you.. How i wish there are.. Found Mr.Perfect and falling in love seems very easy.. You just know he is the one.. There will be no heartbroken or getting hurt... Not going to be afraid that they will change heart.. He/She be yours forever...
I know that.. Life will never be like a fairytale.. But why I keep on hoping on that false hope.. Why I keep hoping everything will be back like it used to be.. Everything about you become fuzzy somehow.. I forgot how you sound like.. Sometimes I even forgot how you look like.. Did I holding on to something that is not there anymore??
Will you remember that day?? Do you still remember me?? Do you misses me like I do? What going to happen? This questions keeps lingering in my mind... I keep thinking what I'm doing at this moment one year back.. Your face keeps pooping up like a player.. Since when you started invading my…

Quote for today #6

"Even right now it is thunderstorm.. After the rain rainbow will emerge..." -Ouran high school live action
ok baru lepas tengok Ouran live action.. Episode ni aq x penah tengok lagi.. Anime x de part ni.. Bila aq tengok episode ni.. Buatkan aq terfikir nak buat post yang ni.. Hating is a strong word betul ker tu adalah benci?? ok x nak mengarut pasal benda ni dalam entry ni.. kalau nak dengar aq mengarut pasal benda ni pergilah kat entry nii Hating is a strong word
ok quote kat atas ni aq suka sangat... Apabila dalam masalah even masalah yang susah sangat.. Ingatlah walau apa perkara buruk terjadi semua ni akan berakhir.. Perkara baik akan berlaku..
Walaupun sekarang tengah ribut petir.. Tapi lepas berakhirnya semua ni kita akan nampak pelangi yang lawa sangat2...
~Kei~

Wordless Wednesday #6

Image
p/s: terlambat dah ke ww aq?? haha xD
~Kei~

Hating is a strong word

Image
Who are we to judge people? Who are we to hate people? We just are normal people.. Normal people are not perfect... We are not perfect.. Then knowing that why we still judging people? Saying "I hate you" is overrated.. If you really hate someone.. You just tend to ignore them.. You not going around telling people you hate them.. Is that even hate? You saying you hate them but you stalking them.. Know what they up to.. That is not hate.. Ask yourself did you really hate them???
Hating is like just cut them off from your life.. Ignoring and just move on with your life.. That is hating.. But hating is such as strong words.. Are you perfect enough to hate people?? Don't you ever think that.. You hate someone but that does not mean no one hate you.. Are you good enough that you are sure all people like you??? It impossible... No one is perfect..
Stop saying you hate someone when yourself is not perfect.. Hating is like a poison and you only hurt yourself..
**end of ranting xP
~Kei…

Biodata????

Image
Pagi2 ni bosan pulak.. Godek2 blok Cik zaza jmpe bnda alah ni ni aku buat biodata khas untuk korang. HAHA.
aq terasa nak buat so aq buat ler... Mesti Cik Zaza berkata camni... "Dulu aq bgi ko tagged x mo buat..." Sowie yerk.. Aq ader jugak carik2 tag yg penah ko bgi dulu tapi dah x jumpa.. Huhu.. sowie dulu x de mood ber blok... Sowie yerk xD
Gile full biodata ni.. Haha.. Ader ke siapa2 nak baca??? Haha... X pe lah sekali ni je aq meng'expose kan diri ni... xD

Full name :"kene ke full name?? huhu dah x misteri lah kalau dah tau nama penuh aq.. letak initial jelah xD" F.A
Date of Birth : 28 Januari 1990 (aq nak hadiah!!!)
Age : masa aq taip ni umur aq 21!!! wee for getting to twenties =_=;
Married : saya single.. Masih kosong lagi siapa2 nak isi borang??? "Ok gile desperate xP"
Zodiac : Aquarius.. Weee I like water :3
Foot size : x pernah usha pulak bila beli kasut asalkan muat jerk o.O
Weight : ahem adeh... dah lama x timbang... Tapi orang cakap aq dah kurus?…

Quote for today #5

"Life not revolve around you"
-anonymous
Tengok citer Mean girl semalam , teringat quote ni.. Haha..
Ok kat dunia ni ada macam2 orang... Ni yang menjadikan hidup ini menarik.. Haha... Kalau semua sama je nanti bosan pulak betul x?? Haha...
Tapi ada certain2 orang yang aq elak.. Ok bukan benci.. "Hating is strong word" =_=; Golongan2 ni yang bajet "semua suka saya!!!" Mungkin x de siapa2 yang cakap "hey I hate you!!!" Well pernah terfikir x yang they just too lazy too bother =_=;
Lantak ko lah labu... @____@
Kita hidup dalam komuniti.. Kene consider orang lain.. Janganlah jadi Queen Bee.. Kalau nak jadi Queen bee pegi duk kat hutan ngee~~~
Ah sudah entry aq macam marah je.. X aq x marah... Aq kesian jerk apabila ada orang yang x tau kenapa semua orang pinggirkan dia.. Macam aq cakap tadi "People just to lazy to bother" Baik aq bla angkat kaki.. Jadi kita kene pikirlah yang kita x semestinya betul dan cuba jangan jadi self-centered...
~Kei~

Web Design Issue : Perlu @ Tidak new tab untuk link?

Image
Pernah terfikir x perlu atau tidak new tab untuk link2 kat page kita ni?? Ok bukan nak cakap aq ni hebat giler nak betulkan kesalahan orang.. Tapi website design ni boleh dikatakan major aq.. @___@ So benda ni macam common mistake yang orang selalu buat..
Pertama sekali tanya pada diri sendiri... Kenapa kita nak direct link tu ke new tab? Kita takut ke yang orang akan tinggalkan page kita??? Kalau takut x payah lah letak link tu at the first place...
Biasanya apabila orang nampak link tu mereka memang akan expect yang page tu akan re-direct ke page lain.. Mereka tekan link tu sebab tau apa yang akan terjadi.. Lagipun setiap web browser ada button back.. Kalau tersalah tekan boleh je tekan button back tu..
Jadi kalau betul yang visitor tu x nak tinggalkan page tu.. Secara x langsung visitor tu mesti akan tekan right-click -> new tab... Aq selalu buat macam tu..
Apa yang akan terjadi apabila setiap link kat page tu akan direct ke new tab??
1. "ok dah baca entry ni.... nak baca ent…

Confuse..

Image
Time.. Do not wait for anyone... How I wish the time can stop and just make me thinking this through... Do I want it? I don't know what I want anymore.. I just want the time to stop. I hope that day will never come.. Silly but I'm confuse... Once again my heart and rational are disagreeing again.. I'm confuse.. What I want actually???
~Kei~

Playlist for today #7 - Harapan Ramadhan

Image
X nak letak lagu raya sekarang... Letak lagu pasal bulan Ramadhan.. Sesungguhnya letak2 lagu raya sekarang macam x suka je kat bulan Ramadhan =_=;
Title : Harapan Ramadhan Artist : Raihan feat Man Bai

Harapan Ramadhan
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Selangkah demi selangkah Setahun sudah pun berlalu Masa yang pantas berlalu Hingga tak terasa ku berada Di bulan Ramadhan semula
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Puasa satu amalan Sebagaimana yang diperintahNya Moga dapat ku lenturkan Nafsu yang selalu membelenggu diri Tiada henti-henti
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja Tuhan pimpinlah daku yang lemah Mengharungi segalanya dengan sabar
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Ku mengharapkan Ramadhan Kali ini penuh makna Agar dapat kulalui Dengan sempurna
Ku …

Mari ke dapur :: Apam Polkodot

Image
Entry ke-3 hari ni.. Seriously aq cuba nak elakkan tapi kenapa dalam satu hari mesti aq buat entry sampai 3?? meh...
Ok tadi buat kuih yang asyik menjadi perbualan ramai.. Cewah haha.. Tadi buat apam polkodot.. Mula2 excited bila lama2 mengantuk sebab buat dia macam leceh sikit.. Aq ni kurang kesabaran sikit huhu =_=;
Jadi ada siapa2 nak tau macam mana nak buat? Scroll down kalau nak tau lebih lanjut ;) sumber dari sini (melawat lah site ni... banyak resepi2 sedap2 xD)
Bahan2 A
3 biji telur 275 gm tepung gandum 220 gm gula halus 150 ml susu segar@susu cair 3 sudu teh baking powder 1 sudu kecil ovalette
Bahan B
filling-blueberry@strawberry@apa2 ikut citarasa pewarna
Langkah pertama : Campurkan adunan
1. Masukkan semua bahan2 A 2. Kacau semua bahan2 menggunakan mixer dengan kelajuan yang laju. 3. Pukul sampai kembang "seriously.. macam mana nak tau dia kembang?? ader benchmark ke bagitau kembang tu macam mana?? huhu... mak cakap sampai adunan tu ringan.. o.O yelah kowt xD"
*macam ni lah agaknya…

Playlist for today #6 - Baby Don't You Break My Heart Slow

Image
Title : Baby Don't You Break My Heart Slow Artist : Taylor Swift

Lyrics to Baby, Don't You Break My Heart Slow :
I like the way you wanted me Every night for so long baby I like the way you needed me Every time that things got rocky yeah I was believing in you Was I mistaken? Do you mean? Do you mean what you say yeah When you say our love will last forever?
Well I'd rather you be mean Than love and lie I'd rather hear the truth Than have to say good-bye And I'd rather take a blow At least I would know But baby, don't you break my heart slow
I like the way you'd hold me Every night for so long baby yeah I like the way you'd sing to me Every time that things got rocky yeah I was believing in you Was I mistaken? Do you say? Do you say what you mean When you say our love could last forever?
Because I'd rather you be mean Than love and lie I'd rather hear the truth Than have to say good-bye I'd rather take a blow At least then I would know But baby, don't you break my hear…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...