Posts

Showing posts from August, 2012

Playlist for today #16 - Payphone (Cover)

Image
Skrang ni aq suka dengar lagu cover.. Dan  banyak2 channel yang aq dengar aq  suka dengar lagu cover dari channel  kurt.. Menarik betul dari segi cara ambil shoot dan yang menyanyi semua best2... Sekarang  ni aq  suka lagu ni plak.. Payphone cover dari Maroon 5 


Title : Payphone (Maroon 5) Cover By: Avery ft Max  Schneider (iphone Cover)


Credits video 
Payphone
(feat. Wiz Khalifa)

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

Yeah, I, I know it's hard to remember,
The people we used to be...
It's even harder to picture,
That you're not here next to me.

You say it's too late to make it,
But is it too late to try?
And in our time that you wasted
All of our bridges burned down

I've wasted my nights,
You turned out the lights
Now I'm paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of …

Selamat Hari Raye .. kali terakhir dapat duit raya?

Image
Rasa macam dah terlambat jerk.. tapi still nak mengucapkan selamat hari  raya aidilfitri maaf zahir dan batin... 
;)

Herm...  Rasanya tahun ni memang x banyak post dari aq kan? Tahun lepas hampir satiap hari ada post baru tapi apa kan daya... Bz yang teramat sangat kebelankangan ni.. Nak post pasal raya pun x sempat huhu...

Yelah  tahun lepas cuti sem aq ada kat rumah tahun ni pergi training pastu dengan FYP lagi.. memang x sempat lah  kan... Huhu...

Semalam masa beraya  aq terfikir... Lepas ni aq dah praktikal dan Insyallah akan bekerja pastu.. So lepas ni aq pulak lah yang kene bagi duit  raya? =.=; 

Ada ke ini kali terakhir aq dapat duit raya? Huhu... Masuk lagi satu fasa ke arah kedewasaan..  Huhuhu... Cepat betul masa berlalu... Dah x dapat lagi dah duit raya... Pergi beraya pun asyik orang tanya... Bila nak kawin? o.O

Adeh..  Bukan masanya lagi.. Huhu....

So anyway.. duty call memanggil.. penat betul bila orang datang..  Lain kali jangan jadi the only girls in  the  family  =.=;

Jadi Se…

Done With the Infosys.. What now?

Image
In the middle of finishing  up what the leftover of my FYP.. No progress  from the last presentation. Need to work extra hard. 

In the middle  of  doing the project suddenly I decided  to open my FB and wow.. A lot of notification and mostly  from my Infosys friends. Suddenly it kinda bring back memory. Well it just few days after I finish up the  Infosys but I am so  busy doing a lot of stuff. Interviewing and getting my life back.. So when I see post about Infosys I really  miss those moments. I miss being at lab all day.. 8.30am-6.30am and back to the  lab at 8.30pm until sometimes until 3.00am. Yeah  a hectic life  but I already get   used to it.

What  I miss a lot  is the  environment there. I miss all those laughter's, those craziness , those drama and all those  teasing..  What  I miss  the most is  the  people there.. 71  person really a huge number but I do feel closer than  them.. Almost 2 months feels  like a one whole  semester..





So after this  what I'm  going to do? …

Penat tapi best xD

Image
Blog yang telah bersarang2 ni.. akhirnya aq dah kembali... Kembali kejap jerk.. Huhu..
Dalam satu bulan ++ ni aq ada masuk satu training ni.. Penat giler.. Memang menguji ketahanan mental dan fizikal aq..

Tiap2 hari ada kelas.. Ada cuti sekali je.. Masa cuti bulan puasa tu.. Itu pun sehari je.. Gila penat.. Hari2 pergi kelas pukul 8.30 dah kene thumbprint.. Lambat elaun kene potong.. Tiap2 hari ada assignment yang nak kene hantar.. Kalau sikit x pe.. Ni gile banyak.. Hari2 duk kat lab sampai kul 2-3 pagi.. Bilik tu dah jadi persinggahan sementara je bagi aq...

Hari2 menghadap coding.. Memang tepu lah hadap coding..

Tapi banyak yang aq dapat dari program ni.. Style aq buat kerja dah berubah.. cewah haha...
Pastu dapat faham lebih mendalam satu2 subjek tu.. Subjek yg aq belajar..

Oracle, Programming and Testing (C), Java, J2E, RDBMS, Problem Solving Technique, TRIZ, Operating System.. Giler banyak module dalam satu 5 minggu.. Tepu otak aq huhu...

Tapi apa yang best.. Dapat pengalaman ba…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...