Mari ke Breeks Cafe


Dah lama x wat review jalan2. Baru2 ni gi Breeks Cafe, extension daripada Seoul Garden tetapi makanan beli Ala-cart. Ni first time datang Breeks Cafe haha. Breeks Cafe ni fokus utama makanan Korea tetapi still ada menu Western. xD


Ni lah suasana Breeks Cafe. Kiteowg gi dekat Mahkota Parade, Melaka. Sapa2 ada kat Melaka meh2 lah datang berhampiran dengan Nando's 


Untuk first time datang ni, aq dan kawan aq makan benda yang sama Bibimbap namanya. Kalau nama melayu nye nasi daging. Yang menarik set ni dapat mcm2. Ada nasi dengan telur separuh masak atas dia. Keliling dia ada daging, kimchi (sayur jeruk), lobak, sayur dengan mayonis tu (apa tah nama dia. lupa plak), ada cili dan tembikai. Banyak kan side menu dia haha  xD


Untuk air plak kami amik orange juice dan apple juice. Air dia boleh tahan sedap gak. X manis sangat, x masam sangat, just nice.


Jeng jeng suka set kulinari dia bagi. Ada chopstick ngan sudu minum sup tu. 


Ni lah resit dia. Bibimbap set tu RM10.50 dan juice tu Rm5.90. Tambah cukai bagai seorang dalam Rm20.00 +-. Ok lah harga standard makan kat kedai camni. 

Overall? Bibimbap yang aq makan tu, rasa dia just ok dan nice. Mungkin dah biasa makan dekat Seoul Garden so rasa dia x de lah rasa macam new taste tapi kalau siapa2 yang x pernah makan makanan Korea atau pergi makan dekat Seoul Garden mungkin akan suka dan excited haha. 

Pengalaman makan dekat sini? Seronok!! Nak datang lagi makan menu lain plak.

Untuk baca post pasal Seoul Garden klik sini :D


~Kei~

Comments

fifie feyca said…
kan.. best mkn dkt breeks... rasa mcm nk g lagi n lagi.. :P :P
kei said…
@ fifie feyca : aah jum2 sedap ohhh

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...