Mari ke Seoul Garden

semalam pergi jalan2 dengan Cik zaza... misi utama kami keluar semalam adalah.. makan di Seoul Garden... Seronok!!!! tunjuk sikit gambar die hehe

nie lah signboard die....

Seoul Garden ni terletak di Mahkota Parade Melaka atau nama popular dia.. MP ...
Restoran ni tengok nama dia pun boleh bajet dia jual makanan apa.. Dia jual makanan Korea.. Kadar bayaran dia sekali masuk lebih kurang RM20++ berdasarkan pakej yang ada. Contoh pakej kalau hari minggu atau hari biasa lain harga.. Pastu kalau student, children, adult, senior citizen pun lain harga... Kalau lunch and after lunch pun lain harga :).. Jadi senang ah nak bajet harga.. hehe x yah pikir overbajet xD

ni meja makan dia... yang tengah2 tu tempat nak masak... nmpak kan mangkuk besi tu.. yg tu letak tengah2 pastu letak sup pastu panaskan boleh rebus2 fishball ker.... tepi2 tu plak tempat goreng daging2... kulineri plak dia sediakan garpu, sudu, pinggang, senduk(err senduk kan yang ceduk2 sup tu?? haha) ngan chopstick!! haha jakun tengok chopstick XD


macam ni lah nak masak.. haha semua orang boleh mencungkil bakat jadi tukang masak xD .. bagi perempuan plak.. jgn terkantoi x tau masak dah lah haha


macam ni lah keadaan dalam restoran tu.. nampak kan air semua tu.. semua makanan tu customer kene ambik sendiri.. boleh amik suka hati je nak banyak mana...


Menu yang ada plak.. ade banyak daging2, ayam, seafood.. Siap ada kerang lagi wah wah.. Pastu bagi yang vegetarian banyak sayur2 fishball, fishcakes.. yum yum Suke!! X lupa gak.. sapa2 yang x leh hidup tanpa nasi.. Nasi pun ada.. Banyak sos2 yang menarik n sedap.. Hah x lupa gak.. Ada byk jenis mee kat sini.. Bak kata cik zaza.. Maggie =_=; .. tengok gambar bawah...


Bhagian desserts plak.. Ader buah2... ais-cream.. ABC.. letak apa je yang kowng suka dalam tu.. XD
ni abc wat sendiri.. adeh rasa dia pelik haha xD

lepas tu.. air dia pun ada banyak... hehe ada air panas n sejuk... and finally ader satu bekas pelik.. mcm tempat masak pau.. tpi lupa nak usha.. Jdi x tau lah apa dalam tu huhu... Jadi tempat tu memang menarik n satu pengalaman baru xD... Smlam duduk ngan cik zaza smpai nak dekat 3 jam o.O Haha ini tempat sesuai untuk duduk lepak2 sambil mkan...

Akhir kata... Selain menjual makanan secara bufet, tempat ni rasanya ada jual makanan bukan bufet. Maksudnya dia jual makanan ikut meal apa kita makan. Tpi x try lagi so x tau... Jadi.. habis dah entry psl Kedai makan nie huhu..


Seoul Garden.
Lokasi: Mahkota Parade Melaka, Ground Floor.. dekat2 area restoren Nando's, kedai hp sony.. (Lot G 87)


UPDATE:
untuk sapa2 yg berminat boleh tgk iklan restoran tu... gmbar adalah di scan harap maklum haha



Comments

cik zaza said…
woa!..gile detail ko terangkn pasal seoul garden..HAHA..

psst.. ramen la bukan megi.haha

kowaii~
kei said…
haha x nak jadi belok sampah la konon.. hah dpt x info bru??? btw.. nak letak kertas yg aq dpt tue.. scanner wat hal plak :P
cik zaza said…
ketas mende lak?huhu
kei said…
hah kertas atas tue.. dah update lalala
fifie feyca said…
heheeh... the best laaa.....

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...