Mari ke See U Village Steamboat

Post ni dah lama aq buat.. Raya tahun lepas!!! Tapi disebabkan aq tunggu2 gambar nak post x dapat2 lagi.. So post ni terkubur jelah.. Tapi baru2 ni.. Aq pergi lagi ngan Cik zaza.. So boleh lah abiskan post ni.. ngee..

Bawah ni apa  yang aq dah tulis dulu.. Nak delete sayang plak.. So aq letak jelah..

********


Hari 2 jalan2 dengan Cik khadijah n Cik Fiza.. Konon2 nak beraya.. kiteowng beraya kat J.J ada ah haha... So aktiviti hari 2 simple je.. Karok pas2 pegi makan steamboat kat See U village Steamboat...

nie menu dia haha.. ok giler jakun :p

susun atur meja.. wah sorang2 ada tempat merebus2... sebelum ni yang aq makan ada kat tengah je haha



sup dia kalau x salah aq ada 3 jenis.. kari, tomyam dengan sup sayur... aq amik tomyam.. member aq amik kari.. Boleh tambah sup dia kalau dah habis.. Hoho suke2.. xD

air benda pertama yang sampai... air barli, sirap atau nama glamornya rose syrup haha.. and air aq ice lemon tea.. Aq rasa terlebih kasih sayang air aq ni.. masam giler2... yang lain tawar je aq rasa.. abang yang buat air ni pun.. kalau nak buat penuh kasih sayang pun.. jangan lah lebih sangat lemon dia haha...

********

Ok dah abis dah apa  yang aq tulis dulu.. So sambung borak..
Kali ni... Apa yang aq order adalah.. 


*erk nampak x  tulisan tu? aq order dumpling seaweed noodles harga RM10.. aq amik yellow mee ngan sup tomyam..

* cik zaza plak sliced lamb noodles RM14.. yellow mee + sup tomyam


jeng jeng kuah sup tomyam xD

sliced lamb noodles 

dumpling seaweed noodles

comel x comel x??? fish cake panda!!!! yang ni harga RM8 kowt.. lupa plak.. beli sebab comel haha xD

rebus2 dalam  ni.. seronok xD

Ready tuk merebus?

mendidih je terus masuk.. masa untuk tunjukkan skill memasak...

 campak je semua dalam tempat rebus tu... Skill lah sangat.. Haha XD

seronok panda berenang2 sebelum dimakan xD

yay dah kenyang dah... haha mintak sudu garfu tapi x pakai pun keh keh

Ok my review.. Sedap!!! Haha kenyang kowt mkn.. Bajet aq makan hari 2.. Makanan dalam RM10++  + air dalam RM5++ So bajet dalam RM15++

Nama restaurant : See U Village Steamboat
Lokasi : J.J baru Melaka.. yang dekat MC tu apa tah nama tempat 2 lupa plak haha

Oh ya kalau x salah aq dia ada wat promosi macam lunch harga lain macam 2 lah.. Tapi aq x ingat plak haha.

So recommended place kalau nak makan steamboat..

p/s: gambar aq upload sekarang x de trademark ngan watermark.. adobe aq x de huhu TT____TT


~Kei~

Comments

cik zaza said…
Aeon Bandaraya Melaka.. huhu
kei said…
cik zaza : Aha... JJ lama plak panggil pe?

Popular posts from this blog

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Facial Foam Pore & Oil Clear (Biore)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...