Okonomiyaki... yum yumm :3

Jalan2 cari makan lagi.. Kali ni makan okonomiyaki...

Okonomiyaki ni secara kasarnya adalah sejenis pizza yang letak apa2 je bahan2 sebagai topping.. Atau ayat lain pancake Japanese..

en.wiki pulak cakap macam ni..

Okonomiyaki (お好み焼き?) is a Japanese savoury pancakecontaining a variety of ingredients. The name is derived from the wordokonomi, meaning "what you like" or "what you want", andyaki meaning "grilled" or "cooked" (cf. yakitori andyakisoba). Okonomiyaki is mainly associated with Kansaior Hiroshima areas of Japan, but is widely available throughout the country. Toppings and batters tend to vary according to region. Tokyo okonomiyaki is usually smaller than a Hiroshima or Kansai okonomiyaki.
Ok macam biasa aq beli dekat J.J... herm.. aq suka jalan2 dekat J.J lah wey haha... Harga dalam RM4.50 kowt huhu...

Rasa dia lebih kurang macam Takoyaki lah haha... Tapi aq makan sedap jerk.. I like hehe..
Recommend jugak kat siapa2 yang nak try.. Tapi kalau nak sedap.. Makan time baru masak.. Panas2 lagi.. Memang sedap.. Yum yum hehe xD


video kat atas ni tunjuk cara2 nak masak Okonomiyaki.. Boleh lah try kalau jmpe bahan.. hehe xD

so sampai disini sahaja.. edisi makan2 haha... xP

~Kei~

Comments

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...