the urge to get the dslr camera

sejak kecohnye pasal kemera dslr.. secara x langsung sye pun ader terase nak pkai kamera dslr... jdi kenapa dtgnye semangat nak beli camera dslr nie??

1. kamera compact atau name bestnye point and shoot nie ader satu faktor yg menjadikan amik gambar jadi x best... kamera P&S nie ader 'shutter lang' iaitu satu tempoh bile kite tekan button shutter ia akan amik masa tuk process image tue... jadi penah x kdg2 bile amik gambar, dah tekan button shutter tpi gambar x amik pun.. smpai subject dah bergerak n gambar jadi blur...

2. x best amik gambar waktu mlm... maybe sebab pkai mode auto.. tpi kalo pkai night mode gambar akan terlebih cahaya.. mcm saye slalu ckp.. "flashy flashy" hehe

3. kualiti gambar kadang2 x berapa nak bgs... kat lcd kamera tue mmg nampak lawa.. tpi bile dah view kat pc atau laptop.. nanti mcm ternampak ader grain2 halus kat gambar tue...

4. x bole nak edit sgt setting kamera tue... gambar yg diambil langsung x memenuhi ape yg telah dibayangkan.. gambar mungkin terlebih cahaya.. kurang cahaya dan kadang2 kita nak blur kan satu2 bahagian dalam gambar...


jadi... mungkin itu adalah faktor untuk melakukan transformasi upgrade kamera hehe...

p/s: sorry kalo ader tersalah fakta... sye nie pun google je cari info :)

Comments

cik zaza said…
aku juga otw untuk mendapatkan kamera idaman dslr. x)
kei said…
bkn dah ader ker?? hehe xD

Popular posts from this blog

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Mattifying Moisturiser (Nano White Fresh)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...