Cinta itu..... peperangan antara logik akal dan hati??


Mcm tajuk kat atas tu... cinta itu.. ibarat peperangan logik dan hati........

bila kita nampak orang tersayang main komen2 kat wall kat fb.. panggil syg2 semua...

akal fikiran cakap: "peh.. mamat tue ader perempuan lain lah wooii!!!!"
hati cakap:"ala kawan2 je... dia x kan ada orang lain..."
akal fikiran cakap:"bodoh ah kau.... nampak sangat tu!!! sampai sayang2 tu..."
hati cakap:"aku percaya kat dia... yang penting aku tau aku sorang dalam hati dia.."

ahem.. sikit2 dah lah... jdi.. betul x cinta itu peperangan antara akal fikiran dan hati??? terpulang dekat diri sendiri nak percaya kat akal fikiran ke hati... kalau ikut hati sangat mungkin diri sendiri merana.. kalau ikut akal fikiran sangat pun susah jugak.. x dapat nak tengok apa yang sebenarnya berlaku.. Jadi.. Adakah kita kena percaya dua2 sekali?? Maybe benda ini kita kena imbangkan... Herm.. Ntahlah... Saya pun bukan pandai sangat2 pun benda ini...

Ada satu quote yang pernah dengar dulu memang best sangat2...

"Cinta itu adalah memberi satu kuasa kepada seseorang untuk memusnahkan kita..
Tetapi percaya yang dia tak akan lakukannya.. "

~~ end of ranting :p

Comments

Popular posts from this blog

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Facial Foam Pore & Oil Clear (Biore)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...