Pertama kali bercinta... Pertama kali untuk semuanya..~~~




Pertama kali..... seseorang kata "I love you" and really means it.. bukan some guy yang tidak dikenali... "hey you... I love you " dengan muka bangganya heck no :p

Pertama kali..... setiap perbuatan diperhatikan... even my favourite fast food restourant "nanti kita makan McD yerk" ...."ehhhh mana tau suka mkn kat McD ni".... :)

Pertama kali..... seseorang yang "loves me for what i am... and not because i'm pretty or whatsoever"

Pertama kali... hati berdebar2.. :3 :p

Pertama kali..... nak dengar suara seseorang setiap pagi,,,

Pertama kali.... happy bile bertembung tapi buat macam x de pape... tingginye ego padahal dlm hati menjerit2.. "yay jmpe die yay!!!!"

Pertama kali... segan bila member2 lain tahu pasal dia dan saya.. sebelum ni x kisah pun apa orang nak pikir :P

Pertama kali... perhatikan seseorang... "wah dia pakai baju purple lah hari ni"

Pertama kali... nak tau semua pasal seseorang... "owhh dia suka warna biru... x suka biru... tapi dia suka... nak suka biru jugak lah :)"

Pertama kali.... slalu check hp... check new message.. miss call .. sebelum ni.. hp pun x tau campak kat ne....

Pertama kali... bila jalan2 teringat kat seseorang... "nak bagi apa untuk dia eh??"

Pertama kali... dapat hadiah dari orang tu dan sangat hargainya walaupun murah

Pertama kali... buat something stupid..."hehe nak bagi dia cross stitch lah.. nak bagi surprise :)"

Pertama kali.... nak beli barang matching2.. kalau boleh semua nak sama....

Pertama kali... bila makan benda sedap2 atau pergi tempat2 best teringat kat seseorang... "herm nak ajak die makan kat sini lah" ... "nak ajak dia pergi sini lah"...

Pertama kali... cemburu bila nampak orang itu borak2 ngan perempuan lain... mes2 ngan perempuan lain.. even kawan pun...

Pertama kali... looking forward for the anniversary... dan rancang macam2... "nak plan apa eh anniversary nie :)"
Pertama kali... mencintai seseorang sepenuh hati....

Pertama kali... merajuk sebab nak perhatian dan suka dipujuk :p

Pertama kali... dipujuk bila merajuk.. walaupun hal yang x penting pun

Pertama kali... bimbangkan orang tu bila ditimpa masalah.... dengar luahan je pun x pe.. walaupun x leh tolong..

Pertama kali... nak citer semua je yang berlaku... kalo bole mms gambar2 untuk hari ni... "hari ni saya makan maggiee owhhh" :p tu pun nak citer..

Pertama kali... rasa diri dihargai dan penting dalam hidup seseorang selain member dan family...

Pertama kali... rasa emo x tentu pasal bila orang tu bz dan x layan..."napa x angkat call nie :("

Pertama kali... layan lagu jiwang2... kalau dulu "apa best layan jiwang wey.. layan rock lah!! "

Pertama kali... rindu kat seseorang.. bila dia jauh dan jarang contact...

Pertama kali... rindukan suara seseorang... slang dia... cara dia cakap...

Pertama kali... selalu teringatkan seseorang...

Pertama kali... nak jumpa je selalu... Bila jumpa.. langsung x de idea nak cakap ape...

Pertama kali... merasai hati tu terluka dan akhirnya tahu apa tu sakit hati.. hati tu literally sakit owhhh bukan kata2 sahaja :(

Pertama kali... menangis kerana seseorang...

Pertama kali... harapkan something baik akan berlaku...

Pertama kali... bangun dari tidur dan harap benda2 x best tu sekadar mimpi je...

Pertama kali... meragui cinta seseorang itu...

Pertama kali... keliru dan x tau nak percaya hati ataupun logik akal...

Pertama kali... hati hancur apabila sesuatu hubungan berakhir

Pertama kali... hidup rasa kosong bila seseorang tiada.. logik akal:"sebelum nie ko ok jerk!!! ko mesti leh survive!!"

Pertama kali... hati merasa kosong... life no colour...

Pertama kali... tidak akan dapat lupakan seseorang... "He is my first love"

Pertama kali...

Pertama kali untuk segala2... Sesungguhnya cinta pertama adalah cinta yang susah untuk dilupakan... Everything is first time...


macam lirik lagu First love - Utada Hikaru...

"You are always gonna be my love
Even though I will fall in love with someone someday
I'll remember to love
You taught me how
You are always gonna be the one
It is still a sad love song right now
Until I am able to sing another brand new song"

~~end of ranting for today~~

Comments

GataKiriBa said…
post ni buat aku teringat kat seseorg jek... sedih....hmmmm
kei said…
alo.. sabar eh... aq pun sedih gak :(
cik zaza said…
shit! you make me cry!..
kei said…
alamak... cik zaza sowie.. meluahkan ape yg terpendam jerk huhu....

@ted : thanks yerk :)
Zone Nana Ke said…
penangan pertama kali... :)

Popular posts from this blog

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Facial Foam Pore & Oil Clear (Biore)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...