Teppanyaki.. Lalalala ..

Kemas2 folder gambar lama2 terjumpa gambar makanan Teppanyaki.. Mesti kes kononya nak letak kat blog tapi lupa.. Kesian blog ni dah berhabuk2 dah..

So ini sikit info pasal teppanyaki...


Teppanyaki (鉄板焼き teppan-yaki?) is a style of Japanese cuisine that uses an iron griddle to cook food. The word teppanyaki is derived from teppan (鉄板), which means iron plate, and yaki (焼き), which means grilled, broiled, or pan-fried. In Japan, teppanyaki refers to dishes cooked using an iron plate, including steak, shrimp, okonomiyaki, yakisoba, and monjayaki.
Modern teppanyaki grills are typically propane-heated flat surface grills and are widely used to cook food in front of guests at restaurants. Teppanyaki grills are commonly confused with the hibachi barbecue grill, which has a charcoal or gas flame and is made with an open grate design.[1] With a solid griddle type cook surface, the teppanyaki is more suitable for smaller ingredients, such as rice, egg, and finely chopped vegetables.

source info : en.wiki

Hari tu jalan2 kat JJ nye food court mcm menarik je bnda alah ni so aq try lah... Harga dlm RM18++ kowt... Dapat lah teppanyaki ayam mcm gambar atas ni ha...

Yang menariknya kan dia masak ayam tu depan2 aq... Tapi x lah sehebat mcm video kat bawah ni tapi still ok lah tengok dia masak :P



Overall semua ok lah.. Sup tu miso sup kowt aq rasa.. Rasa makanan tu macam masam2 sikit sebab ada jeruk dia bagi.. Pastu ada rasa masin2 sikit.. Letak kicap masin kowt haha... Anyway... Aq boleh je hadam makanan tu.. Tapi kalau nak beli lagi aq pikir dulu 2-3 kali kowt... Mahal kowt... haha.. Anyway mungkin akan try lagi pada masa akan datang.. Time aq kaya sikit haha... 

Overall bagi aq rasa dia sedap xD...


video source : click here

~Kei~

Comments

Popular posts from this blog

Makeup Review : Anti-Acne Gel (NuTeen)

Makeup Review : Biore UV Perfect Block Milk (Biore)

Makeup Review : Facial Foam Pore & Oil Clear (Biore)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...